(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Українська індичатина витісняє імпорт

AgroPortal.ua.-11.03.2021

Виробництво м’яса індиків в Україні зростає з кожним роком. За період 2017-2020 років приріст обсягів виробництва склав 41% і в 2020 році виробництво оцінюється на рівні 37 тис. т.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».«Зростання власного виробництва дозволило частково задовольнити внутрішній попит на даний вид мяса та скоротити імпортні поставки», — пояснюють експерти. В 2020 році Україною було імпортовано 7,3 тис. т мяса індиків, що на 8% нижче показника попереднього року та на 36% нижче показника 2017 року. В 2020 році безумовним лідером в поставках є Польща, на частку якої припадає 75% імпорту мяса індички. Далі слідують Угорщина (10%) та Великобританія (5%).“І xоча обсяги споживання індичого м’яса в Україні поки що незначні в порівнянні з більш традиційними для українців видами м’яса, однак даний продукт набуває все більшої популярності серед українських споживачів”, — констатують в УКАБ.

agroportal.ua

 

Добавил: CNTB, 26.03.2021, в категорию Дайджест