(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Первым изготавливать засахаренные фиалки начал кондитер Вьоль, лавка которого была очень популярной в начале 20 века. Его находку оценили буквально сразу же, и фиалковый десерт стал продаваться тоннами. Благо, фиалки на полях вокруг Тулузы из года в год давали прекрасный урожай, а рецепт был несложен: лепестки покрывались взбитым яичным белком, сахарной пудрой и пару дней высушивались в теплом месте. Из Франции мода на засахаренные фиалки пришла в Австрию, где к ним появилось особо романтическое отношение. Приглашение молодого человека в кафе «на фиалки» и сейчас расценивается австрийской девушкой как признание в любви. И это неудивительно – еще в средние века фиалка считалась цветком флирта и обольщения.... 

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.10.2016

Американські вчені з Флориди в лабораторних умовах вивчають можливості вирощувати рослини на марсіанських грунтах. Дослідники сподіваються, що результати їх роботи дозволять майбутнім колоніям на Червоній планеті самостійно забезпечувати себе продуктами харчування....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.10.2016

Гарбуз називають справжнім природним полівітаміном і королем осені. Адже корисні речовини, що входять до його складу, зберігають свої якості навіть після термічної обробки. А гарбузове насіння саме по собі є джерелом корисних мінералів і поживних речовин. А ще - що важливо - гарбуз відноситься до розряду бюджетних продуктів.

Корисних властивостей у гарбуза багато, перерахуємо головні з них.

1. Знижує ризик розвитку онкозахворювань

Гарбуз багатий бета-каротином, котрі виявляють відмінні антиоксидантні властивості і захищають організм від......

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 09.10.2016

Все новое – это давно забытое старое, и цветочный бум – не исключение. Например, цветами тыквы давным-давно лакомились коренные жители Южной Америки. В Японии с 7 века существует ритуал преподносить друг другу чашечки саке с плавающими в них лепестками хризантем, дабы отвести от человека несчастья и обеспечить ему долголетие. В древней «Римской кулинарной книге» упоминается о гладиолусах: их вкушали с солью и оливковым маслом. Настоящая мода на цветочную кулинарию появилась в Англии в 16-17 веках. В то время в почете у них была фиалка......

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 09.10.2016

Американські вчені дійшли висновку, що шоколад і вино можуть знищувати клітини ракових пухлин. Поряд з чорницею, часником, соєю та зеленим чаєм, червоний виноград і чорний шоколад сприяють боротьбі із страшною хворобою. «Вони дають ефект, який за дією можна порівняти з клітковою хіміотерапією»,- заявив автор дослідження, професор Каліфорнійського університету Уільям Лі.

                                                                   Харчова і переробна промисловість-2010.-№4.-С.31

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 02.10.2016

Співробітники Йельського університету (США) довели, що людина, котра тримає в руці чашечку з гарячою кавою, не тільки виглядає добрішою, а й справді стає такою. Це твердження підтвердили кілька експериментів, проведенних дослідниками. Так учені стверджують: відчуття тепла чи холоду збільшують активність в інсулярній корі головного мозку, що відповідає за спілкування з людьми й довіру до них. Саме тому від температури залежить те, як ми сприймаємо інших людей, а також власна поведінка.

                                                                Харчова і переробна промисловість-2009.-№2-3.-С.31

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 02.10.2016

Шоколад, чрезмерное употребление которого грозит закончиться для сладкоежки ожирением или диабетом, все же может принести организму и немало пользы. Группа ученых Кембриджского университета проанализировала данные более 100 тыс. пациентов и выяснила следующее: те, кто ест две и более плитки шоколада в неделю, на 37% реже подвергаются риску пополнить ряды людей, страдающих сердечно-сосудистыми заболеваниями. Шоколад снижает вероятность возникновения инсульта на 29% и помогает снизить давление.

                                                                                        Продукты и ингридиенты-2015.-№5.-С.46

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 02.10.2016

Всем нам известно, как сложно бывает отказаться от еще одной шоколадной конфеты или (последнего!) кусочка торта. Что же заставляет нас постоянно хотеть чего-нибудь сладкого?

По мнению многих ученых, потребность в сахаре заложена у человека на инстинктивном уровне, поскольку он играет важную роль в жизнедеятельности человеческого организма.....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 02.10.2016

Чего не хватает в организме, если хочется:

Cолененького - нехватка хлоридов. Содержится в некипяченом козьем молоке, рыбе, нерафинированной морской соли.

Кисленького - нехватка магния. Содержится в нежареных орехах и семечках, фруктах, стручковых и бобовых.

....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 18.09.2016

Цукор – це харчовий продукт, який ми використовуємо для підсолоджування їжі та напоїв. На Землі неможливо відшукати людину, яка не знає про цукор. Однак є кілька цікавих фактів про цей звичайний для всіх продукт, яких ви до сьогодні могли й не знати.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 18.09.2016 | Комментариев нет