(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Чайний гриб і конопля: українці створили унікальний напій

AgroPortal.ua.-26.10.2019

Конопляна комбуча — таку назву отримав абсолютно новий для України напій на основі чайного гриба з додаванням екстракту насіння конопель.

Про це SEEDS розповів кандидат фармацевтичних наук, фахівець з контрактного виробництва медикаментів Іларіон Ярошенко. «Ми брали участь у створенні рецептури з партнерами, пивоварами. Ми не пивовари — ми виробники ліків. Разом із ними ми відпрацювали цю рецептуру і хочемо ввести в країні моду на безалкогольні напої, які будуть не тільки вгамовувати спрагу, але будуть ще й корисними. Вже дуже багато компаній цікавляться цим напоєм. Найближчим часом ми проводимо переговори з заводом «Оболонь», — розповів Іларіон Ярошенко. «Ексклюзивність конопляної комбучі в тому, що екстракт насіння конопель ще ніхто в Україні не використовував для виготовлення безалкогольних напоїв. А по-друге, водорозчинної фракції насіння конопель ні в кого в світі, крім нас, немає. Роблять її в Китаї. Але на наше замовлення — використовується особлива технологія для збереження всіх корисних якостей», — підкреслив дослідник. За словами Ярошенка, комбуча — це перший веганський натуральний напій, який під замовлення виготовляють у Харкові, з повністю офіційними і легальними документами.«Такий напій зараз показує надзвичайне зростання в усьому світі. Багато людей відмовляються від спиртного, а те, що пропонує мас-маркет: різні «коли» та інші рідкі солодкі субстанції… їх люди пити не хочуть», — пояснює розробник. Люди хочуть купувати натуральне і природне. Тому наступне покоління напоїв — це квас і різні корисні напої для організму, вважає Іларіон Ярошенко.

agroportal.ua

Добавил: CNTB, 01.11.2019, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 452 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0