Хміль вийшов: пиво з ГМ-дріжджів можна варити без хмелю
AgroDay.
Американські інженери навчилися виготовляти пиво без використання хмелю. Для цього вони застосували пивні ГМ-дріжджі. Щоб отримати це диво генної інженерії, вчені скопіювали гени у традиційних кулінарних трав, м’яти і базиліка і додали кілька додаткових дріжджових генів, пише «ГМО огляд».
Нині з ГМ-дріжджів вже варять пиво, в якому немає нічого неприродного або синтетичного. Напій цілком безпечний, стверджують винахідники. Учасники тестування смак нового пивоподібного напою описують як «хмелевий», «грейпфрутоподібний», з відтінками «фруктових скибочок і апельсинового цвіту». Вважається, що ГМ-дріжджі можна легко продавати промисловим пивоварам: це дешево і обіцяє перетворити їх збіднене смаками пиво в щось краще. При цьому споживчий «трепет» перед ГМО можна буде подолати екологічно чистим квитком, прикріпленим до пива: скороченням використання води (за повідомленнями, одна пінта крафтового пива вимагає
agroday.com.ua/