(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Незвичайнi види пива

Одним із найдавніших алкогольних напоїв вважається пиво. Варити його почали в той же час, що і випікати хліб та пити молоко. Першими виробниками цього хмільного напою вважаються шумери. Для отримання сусла зерна спельти (зернова культура, вид роду Пшениця) та ячменю подрібнювали на жорнах, заливали водою та додавали запашні трави. Потім сусло витримували в теплі і воно починало бродити, перетворюючись на хмільний напій. Для виробництва цього напою використовували і іншу сировину.  Наприклад, східні слов'яни варили його із проса і називали «оловіна» або «олуй». Приблизно в той же час почали використовувати і слово «пиво», називаючи ним все, що можна було пити. Через деякий час, за кожним із різновидів напоїв була закріплена власна назва, наприклад, квас, брага і т. д., а «пивом» продовжували називати ячмінний напій.

На сьогоднішній день існує велике різноманіття видів цього хмільного напою. Його класифікують залежно від способу бродіння, кольору, сировини, щільності сусла і т. д.

Окрім традиційної сировини для виробництва хмільного напою використовують і незвичайні складові, що роблять його унікальним. Так, до незвичайних видів пива можна віднести десятки найменувань.

"Bilk" або його ще називають молочним пивом. Для його виробництва до молока додають хміль та дріжджі і нагрівають струменем гарячого повітря. Рецепт винайшов власник алкогольного магазину на острові Хоккайдо (Японія), який прагнув допомогти своїм друзям-фермерам вирішити проблему перевиробництва молока.  На сьогоднішній день "Bilk" продається лише у Японії. Однак, зважаючи на зростання його популярності, у найближчому майбутньому він може з’явитися на прилавках супермаркетів інших країн, у тому числі і нашої.

Dogfish Head Chicory Stout або «напій, що бадьорить». Зварене американською компанією Dogfish Head. Особливістю є насичений, пряний смак з приємним кавовим післясмаком і легкими нотками гвоздики. До рецептури входить смажений цикорій, натуральна мексиканська кава та корінь солодки.

Dogfish Head також зварено хмільний напій під назвою Super Eight, яке призначене для обробки кіноплівки. Назва відсилає до фільму «Супер 8» та знаменитої 8-міліметрової кіноплівки Kodak, розробленої для аматорського кіно. Виробляється він з восьми основних інгредієнтів: опунції (різновид кактуса), манго, журавлини, ожини, малини, бузини, соку ківі і кіноа. Також в нього додають гавайську морську сіль.

It's The End of the Wort As We Know It - фруктовий ель в бельгійському стилі, який допоможе втриматися на ногах навіть в найскладніших умовах.

Виробником також є Dogfish Head. Новий сорт характеризується підвищеним вмістом вітаміну B, насичених амінокислот, мікроелементів та є джерелом 90% щоденної рекомендованої норми фолієвої кислоти.

Американська рок-група The Flaming Lips випустила фірмовий напій спільно з Dogfish Head. Новинка отримала назву Dragons & YumYums. Це тропічний гіркий ель з 6,5% алкоголю, зварений з додаванням плодів пітаї,  маракуї, грушевого соку та соку чорної моркви.

Американською компанією Cobra Beer Inc налагоджено виробництво Krait Prestige Champagne Lager.  Це пиво і шампанське в одній пляшці. Цей витончений ігристий напій має воістину насичений смак і багатий аромат, а також відмінно освіжає як аперитив. Термін "шампанське" описує процес виробництва, оскільки після розливання по пляшках до них додають дріжджі та витримують 2 тижні.

Сімейною парою з Іллінойсу створено Mamma Mia Pizza Beer. Подружжя вважає, що вони винайшли перший у світі кулінарний хмільний напій. Окрім традиційної сировини використовують помідори, цибулю, часник, орегано і базилік. Mamma Mia Pizza Beer продається в невеликому ресторанчику та користується популярністю серед місцевих жителів.

У штаті Вірджинія власник одного із ресторанів винайшов технологію виробництва пива-морозива, яке можна полизати "подібно фруктовому морозиву". Цей заморожений продукт на 99% складається з хмільного напою. Виробництво його було призупинено, оскільки це суперечить місцевому алкогольному законодавству. А от у Іспанії місцевий виробник морозива Acaram Helados спільно з пивоварною компанією створив вершковий десерт. Десерт не містить консервантів і ароматизаторів, має яскравий янтарний колір,  незвичайний смак з нотками шоколаду, карамелі, кави і пива. Морозиво було представлено на мадридській виставці продуктів El Salon de Gourmets. І на сьогоднішній день цей десерт входить до меню декількох ресторанів Іспанії.

Як бачимо, пиво досить вдало поєднується з різними інгредієнтами, що дозволяє створювати нові смаки і нові види напою. І це ще далеко не вся інформація про вдалі смаки та поєднання цього поширеного та улюбленого хмільного напою.

http://technol.donnuet.edu.ua/ru/9-bloh/119-nezvichajni-vidi-piva.html

Добавил: CNTB, 14.06.2020, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 436 | Загрузок нет | Рейтинг: 0.0