(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Сумська сироварня випустила унікальний йогурт

AgroPortal.ua.-04.12.2019

Сироварня O'bereg (м.Суми) спільно з кафедрою переробки молока Сумського національного університету створили йогурт з цукатами червоного буряка.

Про це сироварня повідомила на своїй сторінці у Facebook. Виробник зазначає, що аналогів такого продукту в Україні поки що немає. «Введення бурякових цукатів у склад йогуртів на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% — β-каротину, на 11% — калію, на 9% — магнію та вітаміну С, на 8% — заліза, на 4% — кальцію», — цитує сироварня результати дослідження СНАУ.Також зазначається, що харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками — незасвоюваними інгредієнтами продуктів харчування, що селективно стимулюють ріст та активність одного або кількох видів бактерій у товстому кишечнику. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон.«А найголовніше, що окрім закваски виробництва Данії, всі складові йогурта українські. Вироблено експерементальну партію», — підсумовують в O'bereg.

agroportal.ua

 

Добавил: CNTB, 13.12.2019, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 407 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0