Україна розпочала експортувати до ЄС гарбузове борошно – AgroNews
Agri-Gator.-16.09.2020
Україна розпочала експорт до ЄС борошна з гарбузів. Як розповів директор торгового дому “Аврора” Олександр Майстер, компанії, яка займається переробкою гарбузів, за сезон вони переробляють близько 600 тонн овоча. Після висушування у продукті залишаються більшість корисних речовин та вітамінів. Про це повідомляє seeds, пише agronews.ua.
З 10 кг м’якоті виходить близько одного кілограму готової продукції. Реалізують її у вигляді борошна. “Продукцію експортуємо до Євросоюзу. Її широко застосовують у кондитерській справі, випікають хліб, додають у каші або млинці. Висушений гарбуз зберігає чимало бета-каротину та вітамінів. Ми це перевіряли у лабораторії. Також гарбузове борошно додає стравам смаку”, – розповідає Олександр Майстер.
agri-gator.com.ua