(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Відкрили фабрику з виробництва морозива

Газета по-українські.-15.06.2020

15 червня 1851 року в американському місті Балтимор Джекоб Фуссель відкрив першу у світі фабрику з виробництва морозива. Після цього десерт перестав бути привілеєм багатих.

З Китаю мандрівник і купець Марко Поло привіз ХVІІІ ст. в Іспанію секрет виготовлення фруктового морозива. 1649 року французький кулінар Жерар Тісайн придумав оригінальний рецепт ванільного морозива, в яке, окрім льоду та фруктів, додавалися цукор і молоко. Перший патент, пов'язаний з виробництвом морозива, з'явився у 20-х роках минулого століття у США. Тоді власник фабрики, що займалася виробництвом різноманітних солодощів, Христіан Нельсон випадково занурив звичайне морозиво у шоколад. Солодощі так сподобалися, що він вирішив узаконити право на використання цього виду морозива. Є і друга версія того, чому морозиво називається ескімо. Втрутилися в історію французи. Шарль Жерве торгував морозивом на паличці, покритим шоколадною глазур'ю, в кінотеатрах. Скільки його відвідувачі насолоджувалися смаком безіменних холодних ласощів, не повідомляється. Було це до тих пір, поки один з кіноманів, присутніх на сеансі документального кіно про ескімосів, не назвав морозиво "ескімо". Перше ескімо, яке з'явилося на пострадянському просторі 1935 року, мало форму циліндра. Пізніше з'явилися овал і прямокутник зі скошеними кутами. Тепер не те що форма змінилася, а й класичному шоколаду знайшли заміну. Зверху морозиво покривають фруктовою або карамельною глазур'ю. Для поліпшення смакових якостей додають горіхи або інші посипання. Кардинально змінюють виробники і склад самої основи. Загалом, тепер морозиво ескімо стало скоріше видом фасування, ніж сортом холодних ласощів.

Gazeta.ua

Добавил: CNTB, 22.01.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 300 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0