Готуємо скумбрію
Скумбрія - хоч і досить жирна, але вельми корисна. Вона знімає стрес і покращує настрій, зір, стабілізує гормональний фон, знижує рівень холестерину, запобігає атеросклерозу, підвищує рівень гемоглобіну. М'ясо скумбрії містить калій, магній, фосфор, натрій, залізо, кальцій. Риба багата білком і ненасиченою жирною кислотою омега-3.
Скумбрію готують різними способами: запікають, смажать, варять, маринують, коптять. Щоб відбити запах риби, скумбрію заздалегідь поливають лимонним соком. Для фарширування цілісної скумбрії можна використовувати овочеву начинку та начинку з грибами: додати трохи обсмажені гриби в овочі і запікати рибу за своїм рецептом. Скумбрію можна запікати у фользі, обклавши цілісну рибу з двох сторін обсмаженими овочами, картоплею. За бажанням, в начинку для риби додайте сир та сметану, приправи, які вам до смаку, зелень. Риба не вимагає тривалого запікання - через 30-40 хвилин блюдо, як правило, можна вже подавати. З приправ найчастіше використовують білий і чорний перець, зерна гірчиці, сіль, часник, лавровий лист або спеціальну суміш спецій для риби. Для маринаду часто використовують соєвий соус.
Рецептів її приготування досить багато. Запікати скумбрію можна різними способами: просто викласти на змащене олією деко або форму для випічки, в рукаві, у фользі і навіть у горщиках. Можна запікати рибу цілою тушкою, попередньо нафаршировав її зеленню або овочами, або ж просто нарізати порційними шматками і викласти на деко. Кожен шматок натирають олією, сіллю і перцем. Також можна залишити рибу на 1-1,5 години в спеціально приготованому розчині. Запечена скумбрія смачна як у гарячому вигляді, так і коли трохи охолоне!
https://1000.menu/cooking/18646-skumbriya-na-kostre-na-reshetke