(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Їжа, яка смакує багатьом – риба

Рибу подають до столу  в будень і на свято. Необхідність вживання риби пропагують  дієтологи. Приготуйте страву за давнім рецептом - короп по–українськи  з гречаною кашею. Беріть тушку вагою близько 1 кг, 2 склянки вже звареної гречаної крупи, 1 цибулину, 5—6 сушених грибів, лаврове листя. В’язку гречану кашу змішайте з підсмаженими цибулею та подрібненими  звареними грибами, додайте сіль, перець і таким фаршем начиніть цілу рибу чи її шматки. Покладіть рибу на змащене деко, підлийте трохи відвару з грибів, запікайте у духовці при температурі 150—160 градусів до готовності. У такий спосіб також можна приготувати і сазана чи ляща. Неймовірно смачний тушкований судак з хроном. Рибу (1,5 кг) чистимо, відрізаємо голову, хвіст та плавці. Додаємо петрушку, морквину,  цибулину, варимо бульйон. Шматки судака солимо, скроплюємо соком лимона і залишаємо на годину. Дрібно тремо два великі корені хрону, скроплюємо лимонним соком. На олії підсмажуємо цибулю, додаємо хрон і тушкуємо кілька хвилин, щоб вийшла гіркота. Далі рибу викладаємо на деко, заливаємо бульйоном і ставимо у розігріту до 170—180 градусів духовку хвилин на 20. Потім викладаємо поверх риби цибулю з хроном і запікаємо ще 15-20 хвилин. Із швидких рецептів — риба у пивному клярі. Беремо  рибу за смаком: філе мерлузи, окуня, хека, ріжемо на шматки, солимо, перчимо. Збиваємо 3 яйця, 200 г борошна, 200 мл пива. Шматочки риби занурюємо у кляр і обсмажуємо на сковорідці.

https://www.pinterest.com/pin/381891243399940020/
Добавил: CNTB, 04.02.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: яка смакує багатьом – риба, їжа
Просмотров: 552 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0