Лимонні кекси
Потрібно: борошно пшеничне – 300 г, розпушувач -1 ч. л., яйця – 2 шт., лимон – 1–2 шт., вершкове масло – 100 г, цукор – 200 г, сода – 0,5 ч. л., сіль – 1 щіпка.
Лимон помити, обдати окропом, зчистити з нього цедру, натерши на дрібній тертці. Фрукт розрізати на дві половинки і вичавити сік. Розвести лимонний сік водою у співвідношенні 1: 1. В окремій ємності змішати 0,5 склянки цукру і розм’якшене масло. Додати половину цедри, яйця. Перемішати, всипати просіяне борошно, додавши сіль і соду. Влити, розведений водою, лимонний сік. Тісто перемішати і розкласти по силіконових формочках, заповнюючи їх трохи більше, ніж наполовину. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати в ній кекси протягом 20 хвилин. Приготуйте лимонний сироп. Потрібно змішати розведений лимонний сік із цукром, що залишився, і цедрою. Проварити протягом 10 хвилин. Готові гарячі кекси полити лимонним сиропом. Лимонні кекси будуть доречними до приємної бесіди за кавою з найкращими друзями!
https://klopotenko.com/keksy-na-smetane-s-apelsinovoj-glazuryu/