(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Млинчики на молоці (по-французьки).

Млинчики на молоці (по-французьки). Фірмовий рецепт головного бібліографа бібліотеки

  • 0,5 стакана борошна,
  • 2 яйця,
  • 1стакан теплого молока,
  • 2 ч. ложки цукру,
  • 3 ст. ложки вершкового масла,
  • щіпка солі

 

 

  1. З'єднай яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і трохи молока і ретельно перемішай вінчиком або міксером до однорідної маси. Потім потроху додавай молоко, постійно помішуючи тісто, щоб не було грудок.
  2. Наприкінці додай розтоплене вершкове масло.
  3. Тісто для млинців на молоці по густоті має вийти, як рідка сметана, але не дуже рідким і без грудочок.
  4. Добре розігрій сковороду і трохи змасти її олією. Ополоником налий у центр сковороди тісто і, трохи нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіли тісто по всій її площині.
  5. Смаж млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум'яняться. Млинчики на молоці виходять ніжними і тоненькими, тому перевертати їх потрібно обережно лопаткою, щоб не порвати.
  6. Перший млинець завжди вийде грудкою - це закон, тож навіть не переймайся з цього приводу. Готові млинці викладай на тарілку, трохи змащуючи їх вершковим маслом.

Подавай млинчики на молоці зі сметаною або ж з начинкою, варенням чи медом, картопляним пюре, грибами, зеленню, рибою, ікрою, ягодами. Насолоджуйся!

 

Добавил: CNTB, 21.02.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 743 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.3