(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Млинці медові з маком

14 серпня православне свято - Перший Спас, званий в народі Медовим Спасом або Маковеїм. У цей день сім'ї обов'язково ходили на службу до церкви, святили літні дари, в тому числі мак і мед. Господині готували традиційні святкові страви, в які обов'язково додавали мак і мед. Пропонуємо  вам  порадувати сімейство смачними солодощами.

 Потрібно: мак - 200 г; мед - 2 ст. ложки; молоко - 100 мл; вершкове масло -100 г; ванільний цукор за смаком.

 Для млинців: борошно - 200 г; молоко - 0,5 л; яйця - 2 шт.; цукор - 1 ст. ложка; рослинне масло - 3 ст. ложки; щіпка солі.

Спосіб приготування: потрібно запарити мак окропом протягом 10-15 хвилин. Злийте воду. Дайте маку охолонути. Потрібно і розтерти його до перетертого стану. Додайте мед і ваніль. Збийте яйця з цукром, сіллю і додайте ваніль. До яєць вливаємо молоко,  рослинне масло і перемішуємо. Додайте борошно і перемішайте, щоб не було грудочок. За консистенцією тісто має вийти, як рідка сметана. Добре розігріту сковороду змащуємо олією і наливаємо на середину тісто, рівномірно розподіливши його тонким шаром.  Смажте млинець з двох сторін, доки не підрум'яниться. Зніміть зі сковороди. Покладіть в млинець макову начинку і загорніть його рулетиком. Таким чином приготуйте всі млинці з тіста. Помістіть рулетики з млинців з  маком у посуд з товстими стінками, переклавши їх попередньо вершковим маслом, поставте в духовку розігріту до 120-150°С на 30 хвилин.

Подавайте макові млинці з медом.

 https://tvoymalysh.com.ua/mom-territory/kitchen/4649-3-traditsionnyh-blyuda-s-makom-i-medom-na-medovyy-spas.html

Добавил: CNTB, 11.08.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 508 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7