Млинці медові з маком
14 серпня православне свято - Перший Спас, званий в народі Медовим Спасом або Маковеїм. У цей день сім'ї обов'язково ходили на службу до церкви, святили літні дари, в тому числі мак і мед. Господині готували традиційні святкові страви, в які обов'язково додавали мак і мед. Пропонуємо вам порадувати сімейство смачними солодощами.
Потрібно: мак - 200 г; мед - 2 ст. ложки; молоко - 100 мл; вершкове масло -100 г; ванільний цукор за смаком.
Для млинців: борошно - 200 г; молоко - 0,5 л; яйця - 2 шт.; цукор - 1 ст. ложка; рослинне масло - 3 ст. ложки; щіпка солі.
Спосіб приготування: потрібно запарити мак окропом протягом 10-15 хвилин. Злийте воду. Дайте маку охолонути. Потрібно і розтерти його до перетертого стану. Додайте мед і ваніль. Збийте яйця з цукром, сіллю і додайте ваніль. До яєць вливаємо молоко, рослинне масло і перемішуємо. Додайте борошно і перемішайте, щоб не було грудочок. За консистенцією тісто має вийти, як рідка сметана. Добре розігріту сковороду змащуємо олією і наливаємо на середину тісто, рівномірно розподіливши його тонким шаром. Смажте млинець з двох сторін, доки не підрум'яниться. Зніміть зі сковороди. Покладіть в млинець макову начинку і загорніть його рулетиком. Таким чином приготуйте всі млинці з тіста. Помістіть рулетики з млинців з маком у посуд з товстими стінками, переклавши їх попередньо вершковим маслом, поставте в духовку розігріту до 120-150°С на 30 хвилин.
Подавайте макові млинці з медом.