(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

"Наполеон"- дев'ять кроків до насолоди

Для коржів:

4 склянки борошна

400 г маргарину

1 яйце

3/4 склянки холодної води ( 150 г)

1 ст. л. 9% оцту

сіль

 

 

Для заварного крему:

4 яйця

4 склянки молока

1-1,5 склянки цукру

1 пакетик ванільного цукру

200 -250 г вершкового масла

½ склянки борошна

 

Крок 1. Оцет змішати з водою. В чашку додати яйце, посолити, розмішати, але не збивати. З'єднати з водою, перемішати до однорідності.

Крок 2. Холодний маргарин натерти на тертці. Борошно просіяти і змішати з маргарином так, щоб вийшло "жирне борошно". Порубати ножем протягом 10-15 хвилин.

Крок 3. Сформувати гірку, зробити в ній заглиблення, влити суміш: яйця, оцет, вода. Замісити тісто.

Крок 4. Тісто розділити на 10 рівних частин; скачати з них кульки. Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину.

Крок 5. Зварити крем: 4 склянки молока довести до кипіння. Дати охолонути. У яйця додати цукор, ванільний цукор, перемішати і поставити на маленькій вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння. Дати охолонути та додати масло.

Крок 6. Нагріти духовку до 220 ° С. Поки вона нагрівається, розкачати тонкий корж, рівний блюду, на якому буде лежати торт. Тісто перекласти на деко. Зверху прикласти  блюдо і обрізати по ньому нерівні краї. Обрізки залишити поруч, а сам корж наколоти в декількох місцях виделкою.

Крок 7. Випікати 5-7 хвилин до світло-золотистого кольору і остудити. Так само приготувати ще 9 коржів.

Крок 8. Подрібнити обрізки від коржів для посипання. На блюдо покласти  остиглий корж і зверху розподілити по ньому 3-4 ложки заварного крему. І так далі. Вінчати конструкцію повинен крем.

Крок 9. Поставити торт в холодильник на 2-3 години. Перед подачею посипати крихтами.

Смачного!

Добавил: CNTB, 20.05.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 467 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.3