(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Пікантний цикорій

Батьківщиною цикорію вважають Середземномор'я. Зустрічається рослина в Північній Африці, Південній і Північній Америці, Євразії, Австралії та Новій Зеландії. За смаком цикорій нагадує гіркувату каву. З кореня роблять цілющий напій. Цикорій не містить кофеїну, але надає бадьорості завдяки вітамінам групи В. Є прекрасним замінником напоїв з кофеїном. Завдяки полісахариду інуліну, знижує цукор у крові та шкідливий холестерин. До речі,  цикорій до кави стали додавати не від хорошого життя. Коли кава була дефіцитом, запаси намагались розтягнути якнайдовше. Виявилось, що цикорій надає каві м'якого смаку і шоколадного присмаку. Тож рецепт кави з цикорієм прижився. З листя цикорію салатного виходять соковиті і корисні салати, їх додають до м'ясних і рибних страв. Листя відварюють, смажать, тушкують, готують соуси і заправки. Цикорій салатний має приємний, з домішком пікантною гіркоти, смак. Якщо листя цикорію протягом 20 хвилин знаходяться в теплій воді, йде гірчинка.

Здивуйте своїх близьких. Приготуйте цикорій з беконом. Ця страва ідеальна у якості закуски. Розігрійте духовку до 180 ˚ С. Дві голівки цикорію розріжте навпіл. Кожну половинку обгорніть шинкою або беконом. І викладіть зрізом догори в жаротривку форму. У кухонному комбайні подрібніть 6 гілочок тим'яну, 4 зубці часнику разом з 6 ст. л. бальзамічного оцту, 6 ст. л. оливкової олії,1 ч. л. коричневого цукру. Полийте отриманою заправкою цикорій. Запікайте в духовці 20-30 хв. Цикорій має добре піддаватись проколюванню вилкою. Посипте  тертим сиром і потримайте у духовці ще 2-3 хв. Подавайте страву гарячою. Протипоказаннями до вживання цикорію є проблеми з жовчним і чутливість до рослини, що може викликати алергію.

 

Добавил: CNTB, 20.06.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 433 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0