(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Смак дитинства - ескімо

День народження ескімо припадає на морозні зимові дні. Ескімо - це вершкове морозиво на паличці вкрите шоколадом. Спочатку ескімо робили тільки з жирних вершків і воно було надто поживне... А в наші часи ескімо може бути й шоколадним, фруктовим, з горішками тощо. Але головне — що ескімо не може бути без палички. Влітку морозиво вважається одним із найбільш рентабельних продуктів харчової промисловості. За статистикою, найчастіше купують вироби у вафельних стаканчиках. Вони посідають близько 55% ринку, на другому місці  ескімо - до 30%.  Форма морозива з часом змінювалася. Перше ескімо, яке з'явилося на пострадянському просторі в 1935 році, мало форму циліндра. Пізніше з'явився овал і прямокутник зі скошеними кутами. У теперішній час й класичному шоколаду знайшли заміну. Морозиво покривають фруктовою або карамельною глазур'ю. Для поліпшення смакових якостей додають горіхи або інші посипання. Загалом, морозиво ескімо стало видом фасування, ніж сортом холодних ласощів. Як би там не було, кількість його шанувальників зростає по всьому світу з кожним днем.  В календарі навіть з'явився Міжнародний день ескімо, яке святкують 24 січня. Сьогодні морозиво - збитий, солодкий харчовий продукт, що споживається у замороженому стані. Сучасний асортимент морозива регламентується національними стандартами України: ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове, пломбір. Загальні технічні умови», ДСТУ 4734:2007 «Морозиво плодово-ягідне, ароматичне, щербет, лід. Загальні технічні умови» та  ДСТУ 4735:2007 «Морозиво з комбінованим складом сировини. Загальні технічні умови». Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з нормативними документами, що знаходяться у фонді ЦНТБ ХППУ. Перша зустріч з ескімо відбулася в далекому дитинстві. І  до цього часу це не просто морозиво, а чергова зустріч з безтурботним, повним радісних емоцій дитинством.

 lasunka.com

 

Добавил: CNTB, 22.01.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 406 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.4