До Дня працівників харчової промисловості. Нові надходження літератури до фонду бібліотеки
664.3
Ж73
Жири у виробництві харчової продукції: моногр./ Л.З. Шильман тв. ін.; за заг. ред. Л.З. Шильмана. - Суми: Університетська книга, 2020. - 278 с.: іл. - Бібліогр.: с.260-284 . - ISBN 978-966-680-781-9
У монографії висвітлено результати наукових дослідженьАвторів щодо використання жирів у виробництві харчової продукції, показано зміни, які відбуваються в жирах у процесі виробництва продукції.
663
З-91
Зубар, Н.М. Теоретичні основи харчових виробництв: підручник для ВНЗ/ Н.М. Зубар. - К.: Кондор, 2020. - 302 с.: іл. - Бібліогр.: с.301-302 . - ISBN 978-617-7939-15-2
В підручнику викладені теоретичні основи харчових виробництв, дана характеристика технологічних процесів, функціонально-технологічних властивостей основних нутрієнтів та перетворення їх при виробництві харчової продукції. Розглянуто технологічне забезпечення якості продуктів харчування.
632
К21
Карантинні організми (з основами експертизи підкарантинних матеріалів): навч. посіб./ С.В. Станкевич та ін.; Харківський нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - Харків: ФОП Бровін О. В., 2021. - 460 с.: іл. - Бібліогр.: с.390-395 . - ISBN 978-617-7912-85-8
В посібнику висвітлено стан карантину рослин в Україні, зовнішній і внутрішній карантин рослин, карантин рослин лісових культур. Описано методику відбору проб у процесі карантинного огляду та методи проведення ентомологічної, мікологічної, бактеріологічної, вірусологічної, гербологічної і фітогельмінтологічної експертизи.
633
К49
Клітинна селекція цикорію коренеплідного на стійкість до абіотичних чинників: моногр./ А. І. Любченко та ін. ; за ред. Л. О. Рябовол, С. П. Полторецькоко. - Умань: Вид. "Сочінський М. М.", 2020. - 140 с.: іл. - Бібліогр.: с.117-139 . - ISBN 978-966-304-334-0
У монографії наведено теоретичне узагальнення і нове вирішення наукової проблеми з підвищення ефективності селекційного процесу цикорію коренеплідного за використання біотехнологічної ланки. Охарактеризовано умови ведення клітинної селекції на стійкість до сольового стресу та дії іонів барію. Показано можливість отримання рослин-регенерантів, резистентних до абіотичних чинників, зокрема , засолення, посуха та дії важких металів. Висвітлено основні прийоми клітинної селекції, інноваційні розробки вітчизняних і зарубіжних вчених та авторів книги.
663
Н35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, Т.25. №5/ Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2019. - 260 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику опубліковані статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень у харчовій та суміжних галузях економіки.
663
Н35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, Т.25. №6/ Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2019. - 272 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику опубліковані статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень в харчовій та суміжних галузях економіки.
663/.664(061)
Н35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, Том 26. №1/ Національний університет харчових технологій; редколегія: Г.Р. Агота, Т. Атанаска, А.П. Ладанюк, А. Маринін, Мак Кенна Брайан, голов. ред. А.І. Українець. - К.: НУХТ, 2020. - 259 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику публікуються статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень у галузі харчових технологій, а також у галузі економічних та технічних наук.
663
Н35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, Том 26. №2/ Національний університет харчових технологій; редколегія: Г.Р. Агота, Т. Атанаска, А.П. Ладанюк, А. Маринів, Мак Кенна Брайан, голов. ред. А.І. Українець. - К.: НУХТ, 2020. - 256 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику публікуються статті за результатами функціональних теоретичних розробок і прикладних досліджень у галузі харчових технологій, наукових та технічних наук.
663
Н35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, Том 26. №3/ Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2020. - 254 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику опубліковані статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень з харчових технологій, у галузі економічних та технічних наук.
663
Н35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, Том 26. №4/ Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2020. - 228 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику публікуються статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень з харчових технологій, а також в галузі економічних та технічних наук.
663
Н35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, Том 26. №5/ Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2020. - 199 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику публікуються статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень в галузі харчових технологій, а також з економічних та технічних наук.
663
Н 35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, Том 26. №6/ Національний університет харчових технологій; редколегія: Г.Р. Агота, Т. Атанаска, А. Заїнчковський, А.П. Ладанюк, А. Маринів, голов. ред. О. Шевченко. - К.: НУХТ, 2020. - 229 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику публікуються статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень в галузі харчових технологій, економічних та технічних наук.
663
Н35
Національний університет харчових технологій. Наукові праці Національного університету харчових технологій, том 27. №1/ Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2021. - 211 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику публікуються статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень у галузі харчових, технічних та економічних наук.
64
О-75
Основи ресторанної справи: навч. посіб./ уклад. Г.Я. Круль; Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича. - Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2020. - 496 с.: іл. - Бібліогр.: с.442-448 . - ISBN 978-966-423-581-2
У навчальному посібнику розглянуті основні поняття ресторанного сервісу. Розкриті питання формування внутрішнього простору та матеріально-технічного забезпечення закладів ресторанного господарства. Наведені основні етапи технологічного процесу виробництва продукції в ресторанах та способи її теплової обробки. Окремі розділи присвячені організації обслуговування в ресторанах, розкрита характеристика напоїв. В додатках подано стандарт України про ресторанне господарство, правила роздрібної торгівлі.
637.5
О-97
Ощипок, І.М. Харчові виробництва, формування технології первинної переробки забійних тварин на основі функціональних робочих модулів: моногр./ І.М. Ощипок; Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: Львівський торг.-екон. ун-т, 2020. - 276 с.: іл. - Бібліогр.: с.264-275 . - ISBN 978-617-602-284-8
У монографії розглянуті технології, процеси і обладнання, які використовуються на підприємствах із забою, первинної переробки худоби, розроблені та запатентовані автором. Запропоновано обладнання для модернізації завантажувально-розвантажувальних і транспортних операцій, а також формування комплектів машин з урахуванням специфіки виконуваних робіт як основи функціональних робочих модулів. Наведено класифікацію видів продукції цехів первинної переробки худоби.
663
П57
Поперечний, А.М. Моделювання процесів та обладнання харчових виробництв: підручник для вузів/ А.М. Поперечний; Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Харк. держ. ун-т харчування і торгівлі. - Київ: Центр учбової літератури, 2020. - 310 с.: іл. - Бібліогр.: с.297-299 . - ISBN 978-611-010033-7
В підручнику розглянуті питання, які пов'язані з моделюванням процесів і обладнання харчових виробництв. Особлива увага приділена існуючим методам моделювання, їх класифікації та областям застосування. Показані переваги і недоліки кожного з методів моделювання.
663.3
П68
Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв з додатками/ М-во соціальної політики України . - К.: ПрофКнига, 2020. - 64 с.
Правила поширюються на всіх суб'єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які здійснюють свою діяльність, пов'язану з виробництвом солоду, пива, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод.
631.5
С29
Селекційно-генетична наука і освіта (Парієві читання):. матеріали IX Міжнародної наукової конференції, 19 березня 2020 року, м. Умань / редкол.: О.О. Непочатенко, Л.О. Рябовол, О.П. Сержук, С.П. Полторецький, І.П. Діордієва; Уманський нац. ун-т садівництва, Всекр. наук. ін-т селекції. - Умань: Видавець "Сочінський М.М.", 2020. - 264 с.: рис., табл. - Бібліогр. в кінці ст. - ISBN 978-966-3040356-2
У збірнику тез виступів на конференції висвітлено результати наукових досліджень науковців України, Азербайджану, Великобританії , Білорусі, Молдови, Росії з актуальних питань генетики, селекції рослин і біотехнології.
621.7
Ш85
Шредер, В.Л. Полімерна упаковка: моногр./ В.Л. Шредер, В.М. Кривошей, Н.В. Кулик. - К.: ІАЦ "Упаковка", 2021. - 580 с.: іл. - Бібліогр.: с.575-576 . - ISBN 978-617-95095-0-6
Монографія присвячена полімерній упаковці, яка лідирує на пакувальних ринках. Книга складається з 11 розділів та охоплює всі складові уявлення про полімерну упаковку: від термінології та властивостей полімерів до видів і типів упаковки, обладнання для її виготовлення, пакування продукції, поліграфічного оформлення та переробки використаної упаковки.
658
Я81
Яскал, О.О Економіка й організація торгівлі: практикум/ О.О Яскал, І.В. Яскал, І.А. Лопащук; Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича. - Чернівці, 2019. - 132 с.: табл. - Бібліогр.: с.129-131 . - ISBN 978-966-423-523-2
Практикум містить запитання та завдання для перевірки знань, завдання та задачі за темами, які сприяють засвоєнню теоретичних аспектів даної дисципліни. Додається короткий термінологічний словник, цікаві факти про торгівлю.