(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Наукові дослідження і науковий аналіз в розвитку харчової індустрії

663

I -18

Іванечко, П.М.

                Управлінський облік та аналіз затрат підприємств харчової промисловості: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.09/ П.М. Іванечко; Держ. вищ. навч. заклад "Київський нац. економічний ун-т імені Вадима Гетьмана". - К., 2011. - 20 с.: табл. - Бібліогр.: с.16-17

В роботі на основі досліджень теоретико-методологічного характеру визначено проблематику впровадження управлінського обліку на підприємствах харчової промисловості; оцінено сучасні методи обліку затрат та визначено основні фактори впливу на вибір того чи іншого методу для конкретного підприємства досліджуваної галузі.

63.8

Б20

Балазюк, О.Ю.

                Обліково-аналітична інформація в системі управління виробництвом безалкогольних напоїв: автореф. дис...канд. екон. наук: 08.00.09/ О.Ю. Балазюк; М-во освіти і науки України, Тернопол. нац. екон. ун-т. - Тернопіль, 2013. - 20 с: рис. - Бібліогр.: с.15-17

Викладено результати дослідження проблем формування обліково-інформаційної інформації та її використання в системі управління.

 

633

Н47

Некос, А.Н.

                Конструктивно-географічні засади аналізу формування рівня забруднення рослинної  продукції: автореф. дис. ... д-ра геогр. наук: 11.00.11/ А.Н. Некос; М-во освіти і науки, молоді та спорту України,Харків. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. - Харків: ХНУ ім. Каразіна, 2013. - 44 с.: рис. - Бібліогр.: с.36-44.

                                            Проблема вирощування екологічно безпечної харчової продукції набула значної актуальності. Рослинна продукція є домінуючою складовою щоденного раціону людини, що робить якість продуктів харчування пріоритетним фактором формування стану здоров'я населення. У дисертації викладені теоретико-методологічні положення та практичні аспекти вирішення проблеми аналізу формування рівня забруднення рослинної продукції під комплексним впливом природних і соціально-економічних факторів шляхом залучення теоретичних засад конструктивної географії.

 

663.2

З-26

Замета, О.Г.

                Облік і аналіз витрат виробництва: управлінський аспект: автореф. дис. ... канд. екон. наук/ О.Г. Замета; Київ. нац. екон. ун-т. - К., 2003. - 19 с.: іл. - Бібліогр.: с.15-16

                                            Робота присвячена дослідженню теоретичних і практичних аспектів діючих систем обліку і аналізу витрат на виробництво продукції виноградарства на прикладі виноградарських господарств Автономної Республіки Крим. Удосконалено форми первинних спеціалізованих документів з обліку виходу продукції виноградарства, які враховують якість одержаної продукції та напрямки її подальшого використання.

 

64

К64

Коноваліхіна, Т.О.

                Облік та аналіз у системі управління операційною діяльністю підприємств ресторанного господарства: автореф. дис...канд.екон.наук: 08.00.09/ Т.О. Коноваліхіна; Київ. нац. торг.- екон. ун-т. - К., 2011. - 19 с: рис. - Бібліогр.: с.15-17

Обгрунтовано застосування інструментарію стратегічного аналізу для прийняття стратегічних рішень у сфері мережевого ресторанного бізнесу.

 

631.8

Д27

Дейкун, В.А.

                Обгрунтування параметрів робочого органа для внутрішньогрунтового внесення мінеральних добрив: автореф. дис....канд. техн. наук: 05.05.11/ В.А. Дейкун; М-во освіти і науки України; Кіровоград. нац. техн. ун-т. - Кіровоград: КНТУ, 2013. - 20 с.: рис

Отримані в роботі результати підтверджують працездатність висунутої гіпотези забезпечення рівномірності розподілу добрив по площі шляхом створення математичних моделей процесу і обгрунтування на їх основі раціональних конструктивних параметрів загортаючого робочого органа.

 

663

П12

Павлов, С.О.

                Удосконалення методів розрахунку пакувального обладнання харчових виробництв з робочими елементами змінної жорстокості: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12/ С.О. Павлов; НУХТ. - К., 2012. - 20 с.: іл. - Бібліогр.: с.15-17

В дисертації розглягуто особливості динаміки пакетообгортальних і обандеролювальних машин, пов'язані з кінематичними збуреннями, які є проявом специфічних законів руху ведучих мас і змінної жорсткості робочих елементів. Поглиблене вивчення взаємозв'язків геометричних, кінематичних і динамічних параметрів дозволило розв'язати задачу стабілізації натягів плівок та стрічок в машинних операціях.

 

664.1

І-24

Іващенко, Н.В.

                Дослідження низькотемпературних режимів сушіння бурякового жому: автореф. дис...канд.техн. наук: 05.14.06/ Н.В. Іващенко; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2013. - 22 с: рис. - Бібліогр.: с. 18-20

Дисертаційна робота присвячена дослідженню мікропористої структури, особливостей внутрішнього вологоперенесення та теплофізичних характеристик бурякового жому, експерементальному дослідженню кінетики процесу сушіння бурякового жому при низькотемпературних режимах, вдосконаленню конструкції конвеєрної сушарки для матеріалів рослинного походження.

 

633.1

М 82

Москалець, В.В.

                Екосистемні основи формування високопродуктивних фітоценозів тритикале озимого в Лісостепу та Поліссі України: автореф.  дис. ...  д-ра с.-г. наук: 03.00.16/ В.В. Москалець; М-во освіти і науки України, Дніпропетровський держ. аграр. ун-т. - Дніпропетровськ, 2014. - 43 с.: табл. - Бібліогр.: с.28-38

                В роботі експериментально досліджено біоценотичні прояви модифікаційної здатності генотипів тритикале озимого лісостепового та поліського екотипів залежно від агроеколоічних чинників. Запропоновано  схему створення стійких високопродуктивних фітоценозів тритикале озимого на різних ієрархічних рівнях (аутекологічному, демекологічному, консорційному, зональному, біоценотичному, екосистемному)  шляхом виведення та запровадження екоформ (гібридів, ліній) з низкою цінних господарських та екологічних ознак.

 

636

Б 82

Борисенко, В.Г.

                Підвищення ефективності виробництва продукції тваринництва за використання багаторівневої інформаційно-аналітичної системи АРМів: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук: 06.02.04/ В.Г. Борисенко; НААН України, Ін-т свинарства і агропромислового виробництва. - Полтава, 2015. - 21 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.17-18

В роботі викладено результати розробки АРМів в системі інформаційних технологій на макро- і мікрорівнях для генерування, вибору і прийняття управлінських рішень у тваринництві. Розроблено внутрігосподарську і міжгосподарську інформаційно-обчислювальну систему у тваринництві на основі АРМів з реалізацією клієнт-серверної технології, за якої обгрунтовуються технологічні показники виробництва продукції тваринництва на рівні підприємства у взаємодії з нормативно-ресурсними параметрами, що формуються на макрорівні; розроблено структуру і сформовано базу даних хімічного складу кормів з єдиною системою кодування вхідних даних та забезпечення до неї відкритого доступу в режимі он-лайн всіх товаровиробників.

 

621.5

К 89

Кузнецов, В.В.

                Теоретичний аналіз характеристик газових холодильних машин при помірних температурах охолодження: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.05.14/ В.В. Кузнецов; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2015. - 21 с. - Бібліогр.: с. 17-19

В роботі проведено дослідження впливу різних параметрів на інтегральні показники газових холодильних машин при помірних температурах охолодження. Для дослідження розроблені одновимірна математична модель, яка базується на структурно-модульному представленні кріосистем і алгоритм розрахунку нестаціонарних параметрів робочого тіла. Отримані критерії подібності газових холодильних машин, що дозволило розробити методику проектування цих машин з використанням існуючих конструкцій.

 

330

Р 45

Рехтета, О.М.

                Механізми формування і реалізації регіональної структурно-інвестиційної стратегії економічного росту: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.00.05/ О.М. Рехтета; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2016. - 20 с: рис. - Бібліогр.: с. 16-17

                                            Розроблено концепцію формування інтегрованої структурно-інвестиційної стратегії розвитку регіону. Удосконалено методичні засади обгрунтування вибору та реалізації структурно-інвестиційної політики на регіональному рівні. Обгрунтовано систему показників ефективності реалізації регіональної структурної політики. Запропоновано методичний підхід до визначення часового інтервалу розподілу впливу інвестицій на ріст валового регіонального продукту.

 

621.5

О-26

Обухов , О.А.

                Профілювання високоефективних лопаткових дифузорів для відцентрових компресорів: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.05.14/ О.А. Обухов ; М-во освіти і науки України,  Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2015. - 21 с: рис. - Бібліогр.: с. 17-19

Дисертаційна робота присвячена  створенню метода профілювання висоефективних лопаткових дифузорів для відцентрових компресорів, який враховує особливості кінематики потоку перед лопатковою решіткою дифузора, термодинамічні властивості робочого тіла, конструктивні особливості міжлопаткового простору дифузора та може застосовуватися для широкого діапазону вхідних даних.

 

663.5

К 67

Корнієнко, Л.В.

                Дослідження мембранних методів переробки післяспиртової зернової барди: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12/ Л.В. Корнієнко; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2015. - 22 с. - Бібліогр.: с. 16-20

В роботі визначені раціональні режими процесів мембранної дистиляції, ультрафільтрації та зворотного осмосу при розділенні фугату післяспиртової зернової барди. Розроблено математичну модель процесу ультрафільтрації фугату післяспиртової зернової барди та запропоновано алгоритм розрахунку концентрацій розчинів на виході з кожного модуля ультрафільтраційної установки.

 

633.1

К 60

Колесник, О.О.

                Молекулярно-генетичний поліморфізм сортів пшениці м'якої озимої та асоціації алелів мікросателітних локусів і господарсько цінних ознак: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 03.00.22/ О.О. Колесник; НАН України, Держ. установа "Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України". - К., 2015. - 23 с: табл. - Бібліогр.: с. 18-21

Дисертаційна робота присвячена дослідженню алельного різноманіття за МС-локусами, диференціації та ідентифікації сучасних сортів пшениці селекції  СГ І- НЦНС 2003-2013 років реєстрації. Проаналізовано внутрішньосортову неоднорідність та розподіл частот алелів МС-локусів, які мають селективну та адаптивну цінність для Півдня України, а також проведена паспортизація  сучасних сортів пшениці м'якої озимої за даними алельного складу МС-локусів.

 

 

 

 

631.3

Т35

Терешкін, О.Г.

                Наукове обгрунтування комбінованих процесів та розробка ресурсозберігаючого устаткування для очищення овочевої сировини: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.12/ О.Г. Терешкін; М-во освіти і науки України, ХДУХТ. - Х., 2014. - 43 с.: рис. - Бібліогр.: с. 30-40

В роботі доведено необхідність створення і впровадження у виробництво екологічно безпечного універсального і багатоопераційного компактного устаткування, що дозволить переробляти різні види овочевої сировини та випускати продукцію високої якості. Визначено раціональні режими та конструктивні параметри устаткування для проведення комбінованих процесів очищення плодів солодкого перцю, бульб картоплі, цибулі ріпчастої та розроблено апарати для їх реалізації.

 

634.8

К 49

Клименко, В.П.

                Наукові основи створення вихідного матеріалу  і виведення нових високопродуктивних сортів винограду: автореф. дис. д-ра с.-г. наук: 06.01.08/ В.П. Клименко; НААН України, Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2014. - 44 с.: іл. - Бібліогр.: с. 31-41

 В роботі дано наукове обгрунтування гібридизації і створення вихідного матеріалу,  описано добір перспективних гібридних форм, узагальнення результатів проведених досліджень привели до отримання 12 нових сортів винограду. Для розмноження, оздоровлення та адаптації рослин доцільно використовувати розроблені режими культивування в кліматичній камері.

 

635

І - 48

Ільчук, Р.В.

                Наукові основи підвищення продуктивності та якості картоплі в умовах Західного Лісостепу України: автореф. дис. ... д-ра с.-г. наук: 06.01.09/ Р.В. Ільчук; НААН України, Нац. наук. центр "Ін-т землеробства НААН". - Чабани, 2013. - 47 с.: іл. - Бібліогр.: с.41-45

В роботі викладено результати досліджень з визначення комплексної дії і взаємодії різних агротехнічних факторів, а саме: сорту, способів підготовки бульб до садіння, строків садіння, густоти, рівнів живлення, способів підготовки грунту і догляду за посівами, а також регуляторів росту і позакореневого підживлення рослин мікродобривами та їх вплив на формування продуктивності  і якості картоплі.

 

663

С 24

Свідло, К.В.

                Наукове обгрунтування використання дієтичних добавок рослинного походження в технологіях кулінарної продукції геродієтичного призначення: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.16/ К.В. Свідло; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - К., 2016. - 44 с.: іл. - Бібліогр.: с. 30-40

 В роботі розроблено технологічні схеми, встановлено механізми регулювання функціонально-технологічних і реологічних властивостей розробленої кулінарної продукції. Уперше отримано закономірності формування якості кулінарної продукції геродієтичного призначення під час її виробництва та зберігання. Досліджено харчові раціони спеціалізованих геріатричних закладів й установлено невідповідність їх нормам геродієтики. Запропоновано модель розподілу енергетичної цінності між групами кулінарної продукції в добовому раціоні геродієтичного призначення та створено зразковий харчовий раціон.  

 

665

Н 84

Носенко, Т.Т.

                Наукові засади ресурсозберігаючих технологій переробки насіння олійних культур: автореф. дис ... д-ра техн. наук: 05.18.06/ Т.Т. Носенко; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2916. - 46 с: рис. - Бібліогр.: с.33-43

Робота присвячена розробленню наукових засад ресурсоощадних технологій переробки насіння олійних культур, що передбачають виробництво білкових добавок та харчових продуктів із їх використанням, а також застосування екологічних методів підготовки сировини до вилучення олії. Розроблено та досліджено харчові продукти з одержаними рослинними білковими продуктами - майонези, хліб із суцільно змеленого зерна пшениці та ріпакового борошна, десертний продукт підвищеної біологічної цінності.

 

637.5

Я 66

Янчева, М.О.

                Наукове обгрунтування використання композицій кріостабілізуючої дії  в технології напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.04/ М.О. Янчева; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2016. - 39 с: табл. - Бібліогр.: с. 29-35

 Розроблено фізико-математичну модель кристалізації м'ясних посічених систем, встановлено механізми забезпечення їх технологічної стабільності під час заморожування - розморожування за умови використання композицій криостабілізуючої дії. Науково обгрунтовано склад і технологічні параметри їх виробництва у вигляді емульсійних систем на основі білка тваринного, емульгаторів ацилгліцеринної природи та у вигляді сухих сумішей на основі харчових гідроколоїдів полісахаридної природи.

 

637.5

С 45

Скрипник, В.О.

                Наукове обгрунтування енергоефективних процесів і обладнання жарення натуральних м'ясних виробів: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.12/ В.О. Скрипник; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2016. - 40 с. - Бібліогр.: с. 31-36

 Сформульовано технологічні вимоги до процесу кондуктивного жарення натуральних виробів і розробці обладнання для їх реалізації. Розроблено методики й установки, за допомогою яких отримані експериментальні дані, що підтверджують адекватність обгрунтованої аналітичної та розробленої теплової моделі процесів кондуктивного жарення під впливом фізичних і електрофізичних методів, а також ефективність використання цих процесів та актуальність створення нового енерго- і ресурсозбережного обладнання.

 

 

 

 

 

663

Г56

Гніцевич, В.А.

                Наукове обгрунтування технологій кулінарної продукції з пінною й емульсійною структурою з використанням амаранту та топінамбура: автореф. дис. ... д-ра техн. наук/ В.А. Гніцевич; Київ. нац. торг.- екон. ун-т. - К.: КНТЕУ, 2010. - 37 с. - Бібліогр.: с. 29-34

Встановлено вплив технологічних чинників на процеси структуроутворення модельних систем харчових продуктів  з використанням соків і пюре амаранту та топінамбуру.

 

663

С17

Євлаш, Вікторія Владленівна.

                Наукове обгрунтування технології дієтичної добавки та харчових продуктів антианемічного спрямування зі стабілізованим гемовим залізом: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.16/ В.В. Євлаш; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2009. - 31 с: табл., рис. - Бібліогр.: с. 23-28

Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню та розробці технології харчових продуктів антиенемічного спрямування шляхом збагачення їх дієтичною добавкою зі стабілізованим гемовим залізом. Розроблено концепцію та технологію збагачення харчових продуктів гемовим залізом для профілактики та лікування  залізодефіцитних станів; з цією метою подано технологію приготування  м'ясних січених виробів, десертів з кисломолочного сиру, хлібобулочних виробів, пряників, дієтичної добавки "Гемовітал".

 

664.3

І 95

Іхно, Микола Петрович.

                Науково-практичні основи отримання та використання харчового безлушпинного ядра соняшника: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.10.06/ М.П. Іхно; Нац. техн. ун-т "Харківський політехнічний інститут". - Харків, 2004. - 29 с: рис., табл.. - Бібліогр.: с.24-28

Вивчено закономірності гідросепарування рушанки насіння соняшника (швидкість осадження ядра, зміна вологості, кислотного числа жиру ядра), сушіння ядра в киплячому шарі (температура і час сушіння, швидкість теплоносія). Дані використано при розробці креслень машин для виробництва ядра мокрим способом. Вивчено функціональні властивості ядра, макухи і шроту, умови стабілізації хлорогенової кислоти, створено нові продукти з ядром - майонез, соняшникова паста, харчовий продукт - аналог сметани, цукерки, локшина.

 

 

663

П32

Пивоваров, Є.П.

                Наукове обгрунтування технології структурованої харчової продукції методом іонотропного гелеутворення: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.16/ Є.П. Пивоваров; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 43 с.: іл. - Бібліогр.: с.30-40

                Дисертацію присвячено теоретичному та експериментальному обгрунтуванню наукових принципів іонотропного гелеутворення в харчових системах, створенню та промисловому впровадженню нового науково-практичного напряму - технології харчової продукції з гелеподібною структурою, в тому числі екструзійно сформованою у формі капсул або гранул, структурованої харчової продукції масового споживання та лікувально-профілактичного призначення, розробці наукових та практичних рекомендацій для конструювання екструзійного обладнання для структурованої з кулеподібною формою в безперервному технологічному процесі..

 

664.8

Д 79

Дубініна, А.А.

                Наукове обгрунтування формування споживних властивостей фортифікованих паст із фруктів та овочів: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.15/ А.А. Дубініна; М-во освіти і науки України, ХДУХТ. - Х., 2014. - 42 с.: іл. - Бібліогр.: с. 30-39

 В роботі установлено механізм дії антиоксидантного комплексу листя вишні та чорної смородини на каротиноїдний комплекс овочіів. Розроблено способи стабілізації кольору овочів. Розроблено номенклатуру споживних властивостей і показників якості фортифікованих паст із фруктів і овочів. Науково обгрунтовано склад полімерної плівки на основі хітозану і відвару деревію.

 

631.1

С 16

Сальнікова, А.В.

                Науково-організаційні засади органічного виробництва продукції рослинництва: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук: 03.00.16/ А.В. Сальнікова; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2015. - 23 с.: іл. - Бібліогр.: с.16-20

В роботі розроблено спосіб оцінювання придатності грунтів вимогам органічного виробництва сільськогосподарської продукції, що базується на аналізі агрофізичних, агрохімічних показників та вмісту шкідливих речовин у грунті, а також інтегральну оцінку за показниками родючості грунтів. Встановлено перелік придатних до застосування в органічному виробництві препаратів для удобрення та захисту сільськогосподарських культур.

 

663

Л 64

Литвиненко, О.А.

                Науково-практичні основи підвищення ефективності та довговічності кавітаційних апаратів харчових виробництв: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.12/ О.А. Литвиненко; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2015. - Бібліогр.: с.31-39

                                            В роботі розроблено математичну модель апаратів, яка підтверджується результатами  фізичного та обчислювального експериментів і запропоновані технічні рішення для харчової переробної промисловості. Рекомендовані гідродинамічні кавітаційні апарати і схеми їх використання для технологій м'ясопереробної, цукрової промисловості, виробництва рідких пектинових продуктів аерування водоймищ риборозплідних господарств, очищення природної і стічної води. 

 

663

Д 79

Дубовкіна, І.О.

                Наукове обгрунтуваня та апаратурне оформлення процесу змішування води та спирту в умовах знакозмінних імпульсів тиску: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.12 / І.О. Дубовкіна; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2016. - 37 с.: іл. - Бібліогр.: с. 30-34

                В роботі одержано результати, які розширюють уявлення про процеси, що відбуваються на молекулярному рівні у водно-спиртових сумішах: гідратація, асоціація, структуро- та клатратоутворення, дозволили одержувати водно-спиртові суміші з покращеними фізико-хімічними та органолептичними параметрами. Науково обгрунтовано, розроблено, експериментально підтверджено та впроваджено технологію одержання водно-спиртових сумішей із застосуванням безперервного способу змішування води та спирту в умовах імпульсів тиску.

 

Добавил: CNTB, 22.05.2017, в категорию Тематичні виставки
Просмотров: 721 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0