(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Смачна промисловість (До Дня кондитера)

663.9

О-57

Омельченко, С.Б.   Технологія напівфабрикату збивного з використанням какао-масла: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ С.Б. Омельченко; М-во освіти і науки України , Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - К., 2016. - 21 с. - Бібліогр.: с.  15-18

У дисертації науково обгрунтовано та розроблено технологію напівфабрикату збивного з використанням какао-масла. Обгрунтовано використання сухого знежиреного молока, поверхнево-активних речовин, какао-масла та смакових компонентів в технології напівфабрикату збивного.

64

К 73

Котляр, О.В. Технологія напівфабрикату сухого жировмісного для солодких страв з піноемульсійною структурою: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ О.В. Котляр; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2015. - 20 с.: рис. - Бібліогр.: с.15-17

В роботі науково обгрунтовано використання високомолекулярних поверхнево-активних речовин (ПАР), концентрату білкового молочного та олії соняшникової в технології напівфабрикату сухого жировмісного. На підставі проведених досліджень розроблено рекомендації із використанням напівфабрикату сухого жировмісного для солодких страв з піноемульсійною структурою. Розроблено принципову технологічну схему та рецептурний склад семи найменувань таких солодких страв.

664.1

Д72

Драгилев , А.И.

Оборудование для производства сахарных кондитерских изделий: учеб. для нач. проф. образования/ А.И. Драгилев , Я.М. Сезанаев; М-во образования РФ, Ин-т развития проф. образования. - М.: ИРПО; Изд. центр "Академия", 2000. - 271 с.: рис. - (Профессиональное образование). - Библиогр.: с. 269.

Рассмотрено основное технологическое оборудование для производства сахарных кондитерских изделий, а также упаковочное оборудование, применяемое на кондитерских фабриках. Приведены описания устройств, машин и аппаратов, принципы их работы, эксплуатации и правила техники безопасности при их обслуживании.

664.1

Д72

Драгилев , А.И.

Технология кондитерских изделий: [учебник для сред. проф. образования]/ А.И. Драгилев , И.С. Лурье. - М.: ДеЛи принт, 2001. - 484 с.: рис., табл. - (Учеб. и учеб. пособия для студентов образоват. учреждений сред. проф. образования)

В книге приведены характеристики сырья и вспомогательных материалов. Описано производство кондитерских изделий и требования к их качеству. Даны примеры расчета рецептур и учета сырья

664.1

С23

Сборник основных рецептур сахаристых кондитерских изделий/ сост. Н.С. Павлова. - Санкт-Петербург: ГИОРД, 2000. - 232 с: табл. - Библиогр.: с. 230. - ISBN 5-901065-22-0

В книге содержатся унифицированные рецептуры на производство наиболее популярных сахаристых кондитерских изделий: карамель, конфеты, ирис, шоколад, драже, халву, пастильно-мармеладные изделия и восточные сладости. Кроме того, в сборнике дано краткое описание технологии производства, подготовки сырья, полуфабрикатов, а также приведены примеры расчета рецептур и норм потерь сухих веществ, взаимозаменяемость сырья. В приложении указаны методы технохимического контроля производства, условия и сроки хранения кондитерских изделий.

 

Статті періодичних видань

 

Рубиново - шоколадное настроение. Тенденции рынка шоколадных изделий Украины //Мир продуктов. - 2017. - №6 (октябрь). -  С. 6-8.

Бут, О. Идеи решений для воплощений. Обучающие программы для производителей кондитерских изделий/ О. Бут //Мир продуктов. - 2017. - №7 (ноябрь). -  С. 40-42.

Якимів, М. "Egh ingredients": якість і безпеку гарантовано!: [добавки у виробництві халви]/ М. Якимів //Пекарня та кондитерська. - 2017. - листопад-грудень. -  С. 12. - Спец. вид. до газ. "Харчовик"

Наповнювачі "Аграрна Фрут Україна": родзинка для кондитерів //Пекарня та кондитерська. - 2017. - листопад-грудень. -  С. 14. - Спец. вид. до газ. "Харчовик"

Гук, П. Будет ли "рубиновая" революция?: [цветной шоколад]/ П. Гук //Хлебный и кондитерский бизнес. - 2017. - №10 (декабрь). -  С. 29-31.                              

 

Державні стандарти

 

ДСТУ ISO 6770:2009 Чай швидкорозчинний. Методи визначення об'ємної маси сипкого та спресованого порошку (ISO 6770:1982, IDT)/ пер. з англ. і наук.-техн. редагування: В. Єжов,  Г.Захаренко,  Н. Бакова,  А. Палій,  Г. Корнільєв; Нікітський ботанічний сад. - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2012-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2014. - 7 с.: іл. - (Національний стандарт України)

Сфера застосування: стандарт встановлює методи визначення об'ємної маси швидкорозчинного чаю як: об'ємна маса сипкого порошку (розд. 1) та об'ємна маса спресованого порошку (розд. 2).

ДСТУ ISO  6673:2016, (ISO 6673:2003, IDT) Кава зелена сира. Метод визначання втрати маси за температури 105*C / Технічний  комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна" . - Вид. офіц. -  Увед. вперше; чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2019. - 3 с.. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.3

Сфера застосування:стандарт установлює метод визначання втрати маси (масової частки вологи) у зеленій сирій каві за температури 105*C. Метод можна астосовувати до декофеїнової кави, зокрема до декофеїнової зеленої кави, визначеної в ISO 3509.

ДСТУ  ГОСТ 6441-2003 Вироби кондитерські пастильні. Загальні технічні умови  (ГОСТ 6441-96, IDT) . - Вид. офіц. - Введ. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 6441-77); чинний від 2003-07-01. - К.: Держ. ком. України з питань техн. регулювання та споживчої політики, 2003. - 13 с. - (Національний стандарт України)

ДСТУ 4326:2016 Ірис. Загальні технічні умови/ Асоціація "Укркондпром", Технічний комітет  стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна", ІПДО НУХТ. - Вид. офіц. - На заміну ДСТУ 4326: 2004; чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 10 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.9

Сфера застосування: стандарт поширюється на ірис - цукристий кондитерський виріб аморфної та /або дрібнокристалічної структури, виготовлений уварюванням цукрово-патоко-фруктового сиропу з додаванням жиру та інших харчових інгредієнтів і добавлень.

ДСТУ 5004:2017 Какао-масло. Загальні технічні умови/ Технічний  комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна" . - Вид. офіц. - На заміну ДСТУ 5004: 2008; чинний від 2018-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2017. - 5 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.5

Сфера застосування: стандарт поширюється на какао-масло - жир, отриманий із какао-бобів або частин бобів, який містить вільні жирні кислоти, визначені за олеїновою кислотою, не більше ніж 1.75 % та призначений для використання під час виробництва продуктів з какао й шоколаду, а також для реалізації через роздрібну торговельну мережу.

ДСТУ 4333:2018 Мармелад. Загальні технічні умови/ Технічний комітет  стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна". - Вид. офіц. - Увед. на заміну ДСТУ 4333: 2004; чинний від 2019-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 10 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 9-10

Сфера застосування: стандарт поширюється на мармелад - цукристий кондитерський виріб драглеподібної структури, виготовлений уварюванням фруктової, або фруктово-ягідної, або овочевої, фруктово-овочевої сировини та/або розчину драглеутворювача з цукром з додаванням чи без додавання інших інгредієнтів і добавлень.

ДСТУ  ГОСТ 6441-2003

Вироби кондитерські пастильні. Загальні технічні умови (ГОСТ 6441-96, IDT)/ УНДІ стандартизації, сертифікації та інформатики. - Вид. офіц. - Введено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 6441-77); чинний від 2003-07-01. - Минск: Межгосударственный совет  по стандартизации, метрологии и сертификации, 2003. - 13 с

ДСТУ  4815:2007

Вироби кондитерські. Метод визначення етилового спирту/ С. Олійнічук, В. Ковальчук, С. Олійник и др.; Технічний комітет "Спиртогорілчані вироби, дріжджі" (ТК 64), УкрНДІспиртбіопрод. - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні чинності ГОСТ 5896-51); чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 7 с: рис. - (Національний стандарт України)

ДСТУ  ISO 8455: 2007

Кава зелена у мішках. Настанови щодо зберігання та транспортування (ISO 8455:1986,  IDT)/ пер. з англ. та науково-технічне редагування: Ю. Кожанов,  С. Бут,  В. Назаренко; Технічний  комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна", ЗАТ " Укркондитер". - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 4 с. - (Національний стандарт України)

ДСТУ ISO 11292:2007

Кава розчинна. Визначення вмісту вільних і загальних вуглеводів методом високоефективної аніонно-обмінної хроматографії (ISO 11292:1995, IDT)/ Ю. Кожанов, С. Бут, В. назаренко; Технічний  комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна"  (ТК 152) ЗАТ  "Укркондитер". - Вид. офіц. - Уведено вперше;  чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 10 с: табл.

ДСТУ 5006:2017

Какао терте. Загальні технічні умови/ Технічний комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна". - Вид. офіц. – На заміну ДСТУ 5006:2008; чинний від 2018-01-01. - К.: ДП   "УкрНДНЦ", 2017. - 7 с. - (Національний стандарт України)

ДСТУ  ISO 2291:2007

Какао-боби. Визначення вмісту вологи. Стандартний метод (ISO 2291:1980, IDT) / пер. з англ. та науково-технічне редагування Ю. Кожанов,  С. Бут,  О. Бобровник; Технічний  комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна" ЗАТ  "Укркондитер". - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 3 с. - (Національний стандарт України)

ДСТУ ISO 2292:2007

Какао-боби. Відбирання проб/ Кожанов, С. Бут, О. Бобровник; ТК стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна", ЗАТ "Укркондитер". - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від  2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 7 с: рис. - (Національний стандарт України)

ДСТУ 4391:2017

Какао-порошок. Загальні технічні умови/ Технічний комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна". - Вид.офіц. - На заміну ДСТУ 4391:2005 (зі скасуванням ДСТУ 7375:2013); чинний від 2018-01-01. - К.: ДП   "УкрНДНЦ", 2017. - 5 с. - (Національний стандарт України)

ДСТУ 3893:2016

Карамель. Загальні технічні умови/ Ю. Кожанов, І. Науменко; Технічний  комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна", Асоціація  "Укркондитерпром". - Вид.офіц. – На заміну ДСТУ 3893-99; чинний с 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 13 с. - (Національний стандарт України)

ДСТУ 4660 : 2017

Напівфабрикати. Глазурі та маса для формування. Загальні технічні умови/ Технічний  комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна" . - Вид. офіц. - На заміну ДСТУ 4660:2006; чинний від 2018-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 9 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.9           

ДСТУ 7521:2014

Напіфабрикат кондитерський. Сухі суміші для "гарячого шоколаду ". Загальні технічні умови / О. Бобровник, С. Бут, Ю. Кожанов; Технічний комітет зі стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна", Укркондитер (ЗАТ "Укркондитер"). - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2015-02-01. - К.: Мінекономрозвитку України, 2015. - 11 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.11

ДСТУ 7374:2013

Пасти шоколадні. Технічні умови/ С. Бут, Г. Зікій, Ю. Кожанов; ТК стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна". - Вид. офіц. - Уведено вперше;  чинний від 2014-03-01. - К.: Мінекономрозвитку України, 2013. - 10 с: табл. –(Національний стандарт України)

ДСТУ 2633:2017

Продукція кондитерського виробництва. Терміни та визначення понять/ Технічний комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна". - Вид.офіц. – На заміну ДСТУ 2633:2007; чинний від 2018-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 22 с. - (Національний стандарт України)

ДСТУ 3924:2014

Шоколад. Загальні технічні умови/ Ю. Кожанов, І. Науменко, В. Оболкіна; Ін-т післядипломної освіти Нац. ун-ту харчових технологій . - Вид.офіц. - На заміну ДСТУ 3924:2000; чинний від 2015-07-01. - К.: Мінекономрозвитку України, 2015. - 11 с: табл.- (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 11

 

 

 

Добавил: CNTB, 29.04.2021, в категорию Тематичні виставки
Просмотров: 372 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.2