(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Добрынин И.А. Естественные органические красящие вещества

Добрынин И.А. Естественные органические красящие вещества: Методы их исследования и определения их в пищевых продуктах и напитках. – Ленинград: Науч. химико-техн. изд-во, 1929. - 308 с.: табл.

До уваги науковців, експертів, харчовиків-практиків презентуємо надзвичайно цікаву, рідкісну книгу 1929 року видання, присвячену вивченню природних органічних барвників.

В своїй праці автор зібрав найбільш повний на той час літературний матеріал, що давав основу для аналізу природних барвників, рекомендованих для харчових виробництв. Циркуляром Народного комісаріату охорони здоров’я «О красках для подкрашивания пищевых и вкусовых продуктов и напитков» (1925 р.) суворо заборонялося використання штучних барвників в харчових продуктах.

Опрацювавши відповідну вітчизняну та зарубіжну літературу, вчений доповнив матеріал своїми дослідженнями, проведеними на базі лабораторії Московського санітарного інституту.

В праці наведені найбільш поширені природні барвники, а також мало використовувані на той час натуральні речовини. Викладені основні характеристики, методи визначення природи барвників, властивості та способи отримання окремих натуральних барвників.

Подані таблиці харчових барвників за кольоровим спектром (червоний, жовтий, синій, зелений, фіолетовий). Предметний покажчик забезпечує швидкий пошук необхідного матеріалу.

Добавил: CNTB, 04.09.2017, в категорию Презентація книги
Просмотров: 706 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0