(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Ідентифікація та фальсифікація продовольчих товарів

Запрошуємо на презентацію книги, що надійшла до бібліотеки

Назаренко Л.О. Ідентифікація та фальсифікація продовольчих товарів: слайд-курс: навч. посіб./Л.О. Назаренко, Полтавський ун-т економіки та торгівлі. - К.: Центр учбової літ., 2018.- 248 с. - Бібліогр.: с.236-239

 

Навчальний посібник, підготовлений кандидатом технічних наук, доцентом  кафедри товарознавства продовольчих товарів, присвячений вивченню основ, правил проведення ідентифікації з метою виявлення фальсифікації продовольчих товарів. Посібник рекомендовано для студентів товарознавчих спеціальностей згідно з програмою дисципліни «Ідентифікація та фальсифікація продовольчих товарів».

Матеріал викладений у вигляді слайдів, зручних для засвоєння студентами необхідної інформації. 

Сутність ідентифікації та оцінка відповідності продовольчих товарів, види, засоби, способи і методи ідентифікації; забезпечення ідентифікації продовольчих товарів; сутність, види та наслідки фальсифікації продовольчих товарів; заходи попередження та методи визначення фальсифікації продовольчих товарів.

 

Окрема увага зосереджується на способах і методах проведення ідентифікації та виявлення фальсифікації окремих видів продовольчих товарів: зерно-борошняні, кондитерські товари, фруктово-овочева продукція, молоко та молочні продукти, харчові жири, м’ясо та м’ясні товари, риба та рибні товари, яйця і яєчні товари, харчові жири, харчові концентрати, смакові товари.

Окрема тема присвячена висвітленню системи заходів з попередження фальсифікації продовольчих товарів та методів їх визначення. Для припинення незаконної діяльності з виготовлення продовольчих товарів в Україні, на думку автора,  необхідно розробити та запровадити більш дієву, комплексну та послідовну систему заходів державного регулювання та контролю за якістю і безпечністю харчових продуктів із запровадженням цивільно-правової та кримінально-правової відповідальності за порушення прав споживачів, адміністративно-правової відповідальності осіб, що винні у фальсифікації продукції.

Для  успішного засвоєння матеріалу до кожної теми студентам пропонуються запитання для самоперевірки та перелік літератури для самостійного опрацювання.

 

В кінці посібника подано абетковий глосарій ключових термінів та загальний список рекомендованої літератури до учбової дисципліни, що включає основні законодавчі  та нормативні документи України, книги, статті із періодичних видань та електронні ресурси.

До уваги користувачів повідомляємо, що з питань якості, безпечності, фальсифікації харчової продукції можна скористатися фондом нашої бібліотеки та сайтом.

Добавил: CNTB, 10.03.2021, в категорию Презентація книги
Просмотров: 352 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.8