Сировина і матеріали рибної промисловості
Кушніренко Н.М. Сировина і матеріали рибної промисловості: навч. посіб. До лабораторних занять/Н.М. Кушніренко, А.С. Паламарчук, Одеська нац. Академія харчових технологій. – Одеса, : ОНАХТ,2019. – 59 с.
Посібник підготовлено науковцями Одеської національної академії харчових технологій. Доречно відзначити, що у фонді нашої бібліотеки знаходиться багато видань вузу: наукові праці, учбові видання, монографії, матеріали науково-практичних конференцій.
Сьогодні на презентації представляємо книгу з нових надходжень. Навчальний посібник до лабораторних занять призначено для студентів вузів спеціальності «Харчові технології».
Посібник підготовлено з метою набуття студентами навичок самостійного орієнтування у виборі сировини для виробництва рибної продукції з урахуванням якісних та кількісних показників.
Складається посібник з навчального матеріалу до лабораторних занять: вивчення морфологічних ознак, анатомічної будови і віку риб; дослідження фізичних властивостей і масового складу, харчової цінності риби; дослідження хімічного складу і харчової цінності риби; органолептична оцінка якості сировини; дослідження змін фізико-хімічних параметрів риби залежно від її свіжості; способи розбирання рибної сировини.
В описі кожної лабораторної роботи введено розділ основної навчальної інформації – це основні положення, стандартні методи досліджень з конкретними вказівками, які викладені в додатках Подається список літератури для самостійного опрацювання студентами.