(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

ЮВІЛЕЙ КНИГИ - 80 РОКІВ: Голикова С.М. Пищевые продукты и микробы

ЮВІЛЕЙ КНИГИ  -  80 РОКІВ

 

Голикова С.М. Пищевые продукты и микробы/С.М.; под ред. П.Ф. Беликова.- М., 1939.- 70 с.

 

Питання безпеки та якості продуктів харчування в усі часи були і залишаються актуальними. Це пріоритет на всіх стадіях харчового ланцюга: сільське господарство - виробництво харчової продукції – продавці – споживач.

Сьогодні  на презентації представляємо видання, якому виповнилося 80 років з часу видання, що пов’язане з темою безпечності харчових продуктів. Це мікробіологія харчових продуктів, один з важливих факторів, що визначають їх якість.

Брошура була підготовлена як науково-популярний посібник, розрахований на працівників санітарії та гігієни харчування, працівників харчової галузі, громадського харчування. Як зазначено в передмові, посібник подає інформацію, яка розкриває значення мікробів для харчових продуктів, а через них і для здоров’я людини. Вказані практичні заходи з попередження псування продуктів під час їх виробництва, зберігання, транспортування, а також запобіжні заходи зараження людини харчовими продуктами.

 

 

Видання складається з розділів:

Харчування людини

Мікроби та їх основні властивості

Мікрофлора  грунту, води, повітря

Мікроби в організмі людини

Мікроби – збудники бродіння (молочнокислі бактерії, оцтовокислі бактерії, дріжджі, плісняві грибки)

Мікроби, що викликають псування харчових продуктів. Гнилісні бактерії. Інші непатогенні бактерії

Патогенні мікроби та їх небезпечність в харчових продуктах (бактерії кишкові тифозної групи,кишкова паличка, дизентерійна паличка, паличка туберкульозу, збудники ботулізму, холерний вібріон, стрептококи та стафілококи).

В книзі наведений список додаткової рекомендованої літератури для поповнення професійних знань фахівців галузі.

Добавил: CNTB, 01.11.2019, в категорию Рідкісні книги
Просмотров: 580 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.3