ЮВІЛЕЙ КНИГИ - 80 РОКІВ: Голикова С.М. Пищевые продукты и микробы
ЮВІЛЕЙ КНИГИ - 80 РОКІВ
Голикова С.М. Пищевые продукты и микробы/С.М.; под ред. П.Ф. Беликова.- М., 1939.- 70 с.
Питання безпеки та якості продуктів харчування в усі часи були і залишаються актуальними. Це пріоритет на всіх стадіях харчового ланцюга: сільське господарство - виробництво харчової продукції – продавці – споживач.
Сьогодні на презентації представляємо видання, якому виповнилося 80 років з часу видання, що пов’язане з темою безпечності харчових продуктів. Це мікробіологія харчових продуктів, один з важливих факторів, що визначають їх якість.
Брошура була підготовлена як науково-популярний посібник, розрахований на працівників санітарії та гігієни харчування, працівників харчової галузі, громадського харчування. Як зазначено в передмові, посібник подає інформацію, яка розкриває значення мікробів для харчових продуктів, а через них і для здоров’я людини. Вказані практичні заходи з попередження псування продуктів під час їх виробництва, зберігання, транспортування, а також запобіжні заходи зараження людини харчовими продуктами.
Видання складається з розділів:
Харчування людини
Мікроби та їх основні властивості
Мікрофлора грунту, води, повітря
Мікроби в організмі людини
Мікроби – збудники бродіння (молочнокислі бактерії, оцтовокислі бактерії, дріжджі, плісняві грибки)
Мікроби, що викликають псування харчових продуктів. Гнилісні бактерії. Інші непатогенні бактерії
Патогенні мікроби та їх небезпечність в харчових продуктах (бактерії кишкові тифозної групи,кишкова паличка, дизентерійна паличка, паличка туберкульозу, збудники ботулізму, холерний вібріон, стрептококи та стафілококи).
В книзі наведений список додаткової рекомендованої літератури для поповнення професійних знань фахівців галузі.