(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Вироблено з борошна: борошняні кондитерські вироби. До Дня кондитера 3 травня.

Борошно це стратегічна сировина, з якої виготовляють і харчовий продукт першої необхідності – хліб, і святкову випічку. Асортимент і якість борошняних виробів значною мірою залежить від використаної сировини. На властивість тіста і якість виробів найбільш  суттєво впливає саме борошно.   

3-го травня з професійним святом вітають чарівників-кондитерів, які з яєць, цукру, масла і борошна створюють смакові шедеври. Кондитерські вироби з борошна є улюбленими ласощами населення. Вони мають привабливий зовнішній вигляд  і приємний смак. Кондитеру необхідна особлива смакова пам’ять, чудовий нюх і витончена творча уява. Кондитерське мистецтво можна порівняти із світом « високої моди» - тут є свої зірки і тренди, що змінюються від сезону до сезону, є і своя незмінна класика. В ХХІ столітті кондитери навчились перетворювати свої вироби в чудові витвори мистецтва.

В Україні кондитерська галузь завжди була однією з найбільш розвинутих в харчовій промисловості. Українська випічка неодноразово одержувала високі нагороди на міжнародних конкурсах і відзначалася світовою пресою. Унікальний кондитерський бізнес створила одна з найкращих кондитерок в світі – харківянка Динара Касько. Дизайн і рецептури Динари відомі в усьому світі. За освітою Динара Касько архітектор, але працює не з дизайном будинків, а з солодощами. Кожен її торт має не менш як 30 інгредієнтів. Вона створила дивовижні силіконові форми (молди) для тістечок на 3D принтері.

 Вибір борошняних солодощів в Україні настільки великий, що можна щоденно відкривати для себе нові смаки. Ця продукція ідеально підходить і для сімейного чаювання, і для урочистих подій. 

Бібліотека вітає кондитерів з святом! Ми цінуємо вашу важливу працю! Бажаємо вам і вашим рідним здоров’я, успіхів, а головне, натхненної праці в мирних умовах! Кондитерська справа – точна наука, адже головним правилом цього мистецтва є дотримання пропорцій. У кондитерській справі потрібно уважно слідкувати за температурами приготування  та в точності дотримуватись рецептур.

Рубрика «ПРЕЗЕНТАЦІЯ ФОНДУ» пропонує  дві книги з нових надходжень до бібліотеки, які знайомлять з технологіями та рецептурами на борошняні кондитерські вироби. Цікаві матеріали розміщені в інших рубриках.     

 

Презентація книги

   http://cntb.at.ua/load/tematichni_vistavki/prezentacija_knizhkovikh_novinok_khlibobulochni_makaronni_konditerski_virobi_kharchovi_koncentrati/3-1-0-1783

      

Тематичні виставки

http://cntb.at.ua/news/profesija_konditer_do_dnja_konditera_3_travnja/2021-04-29-238

http://cntb.at.ua/load/starodruki/smachna_promislovist_do_dnja_konditera/5-1-0-1362

http://cntb.at.ua/load/starodruki/kijivskij_tort_vizitna_kartka_stolici_ukrajini/5-1-0-342

http://cntb.at.ua/load/starodruki/svjato_shokoladu/5-1-0-238

http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_tematichni_spiski/konditerske_virobnictvo_sirovina_asortiment_jakist/40-1-0-132

http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_tematichni_spiski/virobnictvo_karamelnoji_produkciji/40-1-0-134

http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_tematichni_spiski/majstri_konditerskogo_virobnictva_boroshnjani_konditerski_virobi/40-1-0-211

http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_tematichni_spiski/asortiment_shokoladnikh_virobiv/40-1-0-621

http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_tematichni_spiski/khalva/40-1-0-931   

Віртуальні виставки

http://cntb.at.ua/load/vistavki_novikh_nadkhodzhen/kijivskij_tort_vizitna_kartka_stolici_ukrajini/2-1-0-341

Харчовикам

http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist/7

http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_ozhs/24

http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_tematichni_spiski/40

Цікаві факти

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/pidpriemci_vinajshli_novu_nachinku_do_kultovikh_ukrajinskikh_pirogiv/6-1-0-1785

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/stalo_vidomo_jak_rozpiznati_khlib_z_khimieju/6-1-0-1786

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/mediki_rozpovili_jakij_khlib_najkorisnishij/6-1-0-1787

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/pam_jatnik_pechivu_v_dnipri_uvichnili_smakolik_jakij_50_rokiv_tomu_stav_simvolom_mista/6-1-0-1788

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/do_dnja_konditera/6-1-0-1359

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/v_indiji_prodajutsja_najdorozhchi_cukerki_u_sviti/6-1-0-1346

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/za_sladenkim_8_turisticheskikh_napravlenij_evropy_dlja_ljubitelej_shokolada/6-1-0-1349

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/pershij_molochnij_veganskij_shokolad_kitkat_nestle_planue_vigotovlennja_batonchika_na_osnovi_risu/6-1-0-1352

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/prosta_ideja_prinesla_miljardi_istorija_uspikhu_vidomikh_solodoshhiv/6-1-0-1353

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/stvorili_novij_kulinarnij_brend_stolici_jak_kijivskij_tort/6-1-0-1354

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/cukerki_na_grili_shho_spilnogo_u_kozinakiv_griljazhu_i_praline_i_chomu_u_bagatokh_suchasnikh_solodoshhiv_ne_toj_smak/6-1-0-1356

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/jak_jisti_uljubleni_solodoshhi_i_khudnuti_3_punkti_jaki_vi_maete_znati/6-1-0-1358

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/chas_gotuvati_balabushki/6-1-0-920

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/shokoladnij_semadeni/6-1-0-1156

Дайджест

http://cntb.at.ua/blog/ukrajinskij_kraftovij_shokolad_otrimav_nagorodu_vid_britanskoji_akademiji/2021-01-15-3501

http://cntb.at.ua/blog/tri_ukrajinski_kompaniji_predstavleni_u_svitovomu_rejtingu_konditeriv/2017-02-13-420

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/na_poltavshhini_vigotovljajut_unikalnij_organichnij_shokolad/6-1-0-976

http://cntb.at.ua/blog/andrij_prokhorov_rinok_konditerskikh_virobiv_v_ukrajini_stanovit_blizko_2000_tonn_na_misjac/2021-04-23-3834

 Харчові родзинки

http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/svjato_lasuniv_tort_napoleon/7-1-0-902

http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/japonski_solodoshhi/7-1-0-123

Тема їжі в мистецтві

http://cntb.at.ua/load/tema_jizhi_v_mistectvi/natjurmort_zi_zbivachem_dlja_shokoladu_khuan_de_surbaran/8-1-0-203

http://cntb.at.ua/load/tema_jizhi_v_mistectvi/zhittja_jak_shokolad_girkota_dopomagae_ociniti_solodkist_francuzka_prikazka_zhan_eten_liotar_shokoladnicja/8-1-0-53

 

 

Добавил: CNTB, 04.05.2022