Вироблено з борошна: борошняні кондитерські вироби. До Дня кондитера 3 травня.
Борошно це стратегічна сировина, з якої виготовляють і харчовий продукт першої необхідності – хліб, і святкову випічку. Асортимент і якість борошняних виробів значною мірою залежить від використаної сировини. На властивість тіста і якість виробів найбільш суттєво впливає саме борошно.
3-го травня з професійним святом вітають чарівників-кондитерів, які з яєць, цукру, масла і борошна створюють смакові шедеври. Кондитерські вироби з борошна є улюбленими ласощами населення. Вони мають привабливий зовнішній вигляд і приємний смак. Кондитеру необхідна особлива смакова пам’ять, чудовий нюх і витончена творча уява. Кондитерське мистецтво можна порівняти із світом « високої моди» - тут є свої зірки і тренди, що змінюються від сезону до сезону, є і своя незмінна класика. В ХХІ столітті кондитери навчились перетворювати свої вироби в чудові витвори мистецтва.
В Україні кондитерська галузь завжди була однією з найбільш розвинутих в харчовій промисловості. Українська випічка неодноразово одержувала високі нагороди на міжнародних конкурсах і відзначалася світовою пресою. Унікальний кондитерський бізнес створила одна з найкращих кондитерок в світі – харків’янка Динара Касько. Дизайн і рецептури Динари відомі в усьому світі. За освітою Динара Касько архітектор, але працює не з дизайном будинків, а з солодощами. Кожен її торт має не менш як 30 інгредієнтів. Вона створила дивовижні силіконові форми (молди) для тістечок на 3D принтері.
Вибір борошняних солодощів в Україні настільки великий, що можна щоденно відкривати для себе нові смаки. Ця продукція ідеально підходить і для сімейного чаювання, і для урочистих подій.
Бібліотека вітає кондитерів з святом! Ми цінуємо вашу важливу працю! Бажаємо вам і вашим рідним здоров’я, успіхів, а головне, натхненної праці в мирних умовах! Кондитерська справа – точна наука, адже головним правилом цього мистецтва є дотримання пропорцій. У кондитерській справі потрібно уважно слідкувати за температурами приготування та в точності дотримуватись рецептур.
Рубрика «ПРЕЗЕНТАЦІЯ ФОНДУ» пропонує дві книги з нових надходжень до бібліотеки, які знайомлять з технологіями та рецептурами на борошняні кондитерські вироби. Цікаві матеріали розміщені в інших рубриках.
Презентація книги
Тематичні виставки
http://cntb.at.ua/news/profesija_konditer_do_dnja_konditera_3_travnja/2021-04-29-238
http://cntb.at.ua/load/starodruki/smachna_promislovist_do_dnja_konditera/5-1-0-1362
http://cntb.at.ua/load/starodruki/kijivskij_tort_vizitna_kartka_stolici_ukrajini/5-1-0-342
http://cntb.at.ua/load/starodruki/svjato_shokoladu/5-1-0-238
http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_tematichni_spiski/khalva/40-1-0-931
Віртуальні виставки
Харчовикам
http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist/7
http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_ozhs/24
http://cntb.com.ua/publ/konditerska_promislovist_tematichni_spiski/40
Цікаві факти
http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/stalo_vidomo_jak_rozpiznati_khlib_z_khimieju/6-1-0-1786
http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/mediki_rozpovili_jakij_khlib_najkorisnishij/6-1-0-1787
http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/do_dnja_konditera/6-1-0-1359
http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/v_indiji_prodajutsja_najdorozhchi_cukerki_u_sviti/6-1-0-1346
http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/chas_gotuvati_balabushki/6-1-0-920
http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/shokoladnij_semadeni/6-1-0-1156
Дайджест
Харчові родзинки
http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/svjato_lasuniv_tort_napoleon/7-1-0-902
http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/japonski_solodoshhi/7-1-0-123
Тема їжі в мистецтві