(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

ВИРОБНИЦТВО СПИРТУ І АЛКОГОЛЬНИХ ПРОДУКТІВ: ІСТРІЯ І СУЧАСНЕ ВИРОБНИЦТВО

 

663.5

Т38

            Технология спирта/ В.Л. Яровенко, В.А. Маринченко, В.А. Смирнов и др; Ред. В.Л. Яровенко. - М.: Колос, Колос-пресс, 2002. - 464 с.. - Библиогр.: с.460

 Авт. указ. на обороте тит. листа

Аннотация: Описаны современные технологии, в частности рассмотрены основы мембранной технологии. Дана биохимическая и технологическая характеристика сырья.

 

663

К80

Кретов, И.Т.

            Инженерные расчеты технологического оборудования предприятий бродильной промышленности: Учеб. пособие для студентов вузов/ И.Т. Кретов, С.Т. Антипов, С.В. Шахов. - М.: КолосС, 2004. - 391 с. - (Учеб. и учебные пособ.  для студентов вузов). - Библиогр.: с.388

Аннотация: Приведены методики расчетов основных технологических и конструктивных параметров оборудования солодовенного, пивоваренного, безалкогольного, спиртового и дрожжевого производств, а также конкретные примеры решения многовариантных задач с использованием ПК.

 

663.5

Г12

Гаврилів, Б.

            Історія Головного підприємства Івано-Франківського обласного спирто-горілчаного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (1878-1998): Хроніка діяльності за 120 років/ Б. Гаврилів, М. Головатий, М. Сигидин. - Івано-Франківськ: Нова зоря, 1998. - 70 с.: цв.ил, рис., портр. - Библиогр.: с. 68 . - 3.00,  грн.

Аннотация: Історико-краєзнавче дослідження вперше розповідає про заснування та діяльність головного підприємства Івано-Франківського спирто-горілчаного об'єднання - одного з трьох найдавніших підприємств обласного центру (колишнього м. Станіслава).

 

663

Ч-44

Чепелюк, О.О.

            Бродильне виробництво. Фармацевтичне та мікробіологічне виробництва: конспект лекцій з дисципліни "Історія інженерної діяльності" для студ. спеціальностей 6.090200 "Обладнання переробних і харчових виробництв" і 6.090226 "Обладн. фармацевт. і мікробіолог. пром-сті" напряму 0902 "Інженер. механіка" денної форми навчання/ О.О. Чепелюк, С.О. Удодов; М-во освіти і науки України, НУХТ. - Навч. вид.. - К.: НУХТ, 2005. - 32 с. - Бібліогр.: с.17, 32.

 

663

Ч-44

Чепурной, И.П.

            Идентификация и фальсификация продовольственных товаров: учебник/ И.П. Чепурной; И.П. Черурной. - 4-е изд.. - М.: Издательско-торг. корпорация "Дашков и К ", 2008. - 457 с.: рис., табл.. - Библиогр.: с.452-453

Аннотация: В учебнике рассматриваются такие такие  свойства товаров, как его подлинность, идентичность, указываются отличительные признаки того или иного товара, отличающие его от других, а также описываются способы фальсификации отдельных групп продовольственных товаров и методы их обнаружения, встречающиеся на продовольственных рынках. Может служить в качестве настольной книги как для специалистов, так и для потребителей.

 

663.5

С21

Сафрис, И.Л.

            Примерные расчеты продуктов спиртового и пивоваренного производств/ И.Л. Сафрис, М.М. Коробов; Киев. технолог. ин-т пищ. пром-сти им. А.И.Микояна, Кафедра технологии бродильных производств. - К.: КТИПП, 1939. - 64 с.: табл.. - Библиогр.: с.63

Аннотация: Расчет продуктов производства спирта дан полностью только для картофельного сырья, вместе с тем в данном пособии приведены необходимые нормативы для расчета продуктов призводства спирта из зерновых культур с применением минеральных солей для питания дрожжей.

 

Автореферати

 

663.5

Ж91

Журавський, І.М.

            Розробка енергозбережної низькоінвестиційної технології спирту в брагоректифікації: автореферат дис. ... канд. техн. наук : 05.18.07/ І.М. Журавський; НУХТ. - К, 2007. - 19 с. - Бібліогр.: с. 15-16

 

663.5

К43

Кириленко, Р.Г.

            Удосконалення енерго- та ресурсозберігаючої технології спиртової бражки з крохмалевмісної сировини: автореф. дис. ... канд.техн. наук :05.18.07/ Р.Г. Кириленко; НУХТ. - К., 2007. - 20 с. - Бібліогр.: с. 16-18

 

663.5

Б81

Бондар, Микола Васильович.

            Удосконалення способу антисептування сусла в технології етилового спирту із крохмалевмісної сировини: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.05/ М.В. Бондар; НУХТ. - К., 2010. - 20 с: рис., табл.. - Бібліогр.: с.15-17

Аннотация: Дисертація присвячена удосконаленню технології зброджування сусла із крохмалевмісної сировини в спирт із застосуванням антисептичних засобів. Отримано нові наукові дані  щодо впливу досліджуваних антисептуючих засобів на дріжджову популяцію, активність ферментних препаратів, хіміко-технологічні показники напіпродуктів спиртового виробництва та показники якості спирту.

 

663.5

К68

Королюк, Костянтин Євгенійович.

            Удосконалення технології спиртових бражок з крохмалевмісної сировини: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.07/ К.Є. Королюк; Укр. держ. ун-т харчових технологій. - К., 2001. - 20 с.: рис. - Бібліогр.: с.16-17

Аннотация: Дисертація присвячена питанням удосконалення технології спиртових бражок. Зокрема, запропоновано способи низько- та середньотемпературного розварювання зернових замісів. Встановлені залежності технологічних показників сусла та дозрілих бражок від режимів теплової та ферментативної обробки сировини. Приводяться дані техніко-економічного аналізу ефективності удосконалених технологій.

 

663.1

І 98

Іщук, Олена Петрівна.

            Молекулярні механізми резистентності до високих температур та етилового спирту у неконвенційних дріжджів: автореф. дис. ...канд. біологічних наук: 03.00.07/ О.П. Іщук; Ін-т біології клітини НАН України. - Львів, 2010. - 20 с: рис., табл.. - Бібліогр.: с.16-17

Аннотация: В результаті виконання роботи було ідентифіковано гени, які забезпечують резистентність до високих температур та етилового спирту у дріжджів  і сконструйовано поліпшені продуценти біопаливного етанолу з ксилози.

 

Державні стандарти

 

ДСТУ 4650:2006

            Спирт етиловий ректифікований "номінал". Технічні умови. - Вид. офіц. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний від 2007-07-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2008. - 9 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.7-8.

           

ДСТУ 4646:2006

            Спирт етиловий, горілки, напої лікеро-горілчані, газохроматографічний метод визначання справжності. - Вид. офіц.. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний від 2007-07-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2007. - 14 с.: рис., табл.. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.14

 

ДСТУ 4864:2007

            Сировина крохмалевмісна для спиртового виробництва. Методи визначення вологості. - Вид.офіц.. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 9 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 9

                                

ДСТУ 5042:2008

            Спирт етиловий-сирець. Технічні умови. - Вид.офіц.. - Взамен Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 131-67); Введ. с чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 10 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 8

 

ДСТУ 4863:2007

            Сировина крохмалевмісна для спиртового виробництва. Правила приймання та методи відбирання проб. - Вид.офіц.. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний 2007-11-05. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 9 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 9

 

ДСТУ 7087:2009

            Спирт коньячний молодий. Технічні умови. - Вид.офіц. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний від 2011-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2010. - 8 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.7 - 8

 

ДСТУ 7130:2009

            Спирт етиловий ректифікований, горілки, напої лікеро-горілчані. Критерії оцінювання справжності . - Вид. офіц. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний від 2010-07-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2010. - 6 с. - (Національний стандарт України).

 

ДСТУ 7084:2009

            Вина столові молоді. Техічні умови. - Вид. офіц.. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний від 2011-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2011. - 11 с: табл.. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.10.

 

ДСТУ 7088: 2009

            Спирт плодовий молодий для виробництва міцних напоїв. Технічні умови. - Вид. офіц. - Взамен На заміну РСТ УРСР 1480-90 (у частині молодого спирту); Введ. с чинний від 2011-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2010. - 8 с: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 7-8.

 

ДСТУ 7181:2010

            Спирт етиловий та продукція спиртовмісна. Метод визначання вмісту сірчистих сполук. - Вид. офіц. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний від 2011-10-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2011. - 7 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.7

 

Журнальні статті

 

Григоренко, С.

            Качество спирта пищевого и ликероводочной продукции после магнитной обработки/ С. Григоренко, В. Попова, А. Фефелов, Н. Боровикова //Продовольча індустрія АПК. - 2013. - №1. -  С. 20-24

                                

Сенчук, Н.Д.

            Медоварение: возрождение традиционных хмельных напитков/ Н.Д. Сенчук //Напитки. Технологии и Инновации. - 2013. - №4. -  С. 62-64.

 

            Верховна Рада прийняла за основу пропозицію про посилення контролю над обігом спирту //ВиноГрад. - 2013. - №4-5. -  С. 12.

                                

Литовченко, О.М.

            Медовые напитки Украины/ О.М. Литовченко //Напитки. Технологии и Инновации. - 2013. - №6-7. -  С. 84-86.

                                

Дубинчук, Л.В.

            Влияние органолептических кислот на вкусовую гармонию экспедиционного ликера и игристых вин/ Л.В. Дубинчук, И.А. Татевосян, И.А. Ротару //Напитки. Технологии и Инновации. - 2013. - №6-7. -  С. 87-89. - Библиогр. в конце ст.

 

            Водка от "Kvint": кристальное качество особого вкуса //Напитки. Технологии и Инновации. - 2013. - №6-7. -  С. 93-95.

                                

Кизюн, Г.О.

            Дослідження зневоднення водно-спиртових сумішей різних концентрацій в паровій фазі з використанням вибраних вітчизняних цеолітів/ Г.О. Кизюн //Цукор України. - 2013. - №7-8. - Ст.14-16.

 

Олійник, С.І.

            Вплив цукру білого на стійкість лікеро-горілчаної продукції/ С.І. Олійник //Цукор України. - 2013. - №9. -  С. 18-22. - Бібліогр. в кінці ст.

                                

Дубинчук, Л.В.

            Перспективы применения таниносодержащих соединений в процессе приготовления экспедиционного ликера/ Л.В. Дубинчук, И.А. Ротару, В.М. Драган //Напитки. Технологии и Инновации. - 2013. - №10. -  С. 58-60. - Библиогр. в конце ст.

                                

 

 

 

Добавил: CNTB, 10.01.2017, в категорию Спиртова та Лікеро-горілчана промисловість (тематичні списки)