БЕЗПЕКА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтвердження якості та безпеки харчових продуктів і продовольчої сировини: Закон України від 8 вересня 2005 р. №2863-IY //Урядовий кур'єр. - 2005. - №194 (13 жовтня). - С.20.; Голос України. - №194 (14 жовтня). - С.9.
Про внесення змін до Закону України "Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини": Закон України від 6 вересня 2005 р. №2809-IY //Голос України. - 2005. - №206 (1 листопада). - С.12.
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 грудня 2005 року "Про стан агропромислового комплексу та заходи щодо забезпечення продовольчої безпеки України": Указ Президента України від 28 грудня 2005 р. №1867/2005 //Урядовий кур'єр. - 2006. - №11(20 січня). - С.14.
Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України від 23 грудня 1997 р. №771/97-ВР //Все про бухгалтерський облік. - 2006. - №11 (31 січня). - С.29.
Про внесення зміни до статті 26 Закону України" Про безпечність та якість харчових продуктів": Закон України від 31 травня 2007 р. №1104-V //Урядовий кур'єр. - 2007. - №104 (14 червня). - С. 18
Деякі питання продовольчої безпеки: Постанова Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2007 р. №1379 //Урядовий кур'єр. - 2007. - №233 (12 грудня). - 13 (дод.)
Про затвердження тимчасових критеріїв безпеки поводження з генетично модифікованими організмами та провадження генетично-інженерної діяльності у замкненій системі: Постанова Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2008 р. №922 //Урядовий кур'єр. - 2008. - №205 (1 листопада). - С. 8.
Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ "Прикінцеві положення" Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" щодо реалізації на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою: Закон України від 22 жовтня 2009 р. №1665-IV //Урядовий кур'єр. - 2009. - №213 (17 листопада). - С. 4; Голос України. - №219 (19 листопада). - С. 9.; Офіційний вісник України . - 2009. - №89 (27 листопада). - С. 39
Про внесення змін до Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" щодо інформування громадян про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів (ГМО): Закон України від 17 грудня 2009 р. №1778-VI //Урядовий кур'єр. - 2009. - №244 (30 грудня). - С. 7; Голос України. - 2010. - №1 (6 січня). - С. 4
ДСТУ ISO 22000:2007
Системи управління безпечністю харчових продуктів. ВВимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005, ITD). - Вид.офіц. - Уведено вперше; с чинний від 2007-08-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2007. - 30 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.29-30.. - 120.79 грн.
ДСТУ 4599:2006
Жири рослинні та їх композиції для виробництва спредів і сумішей жирових. Номенклатура та вимоги до показників якості та безпеки. - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2007-04-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2007. - 5 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.5. - 15.65 грн.
663
Гавриленко, А.М.
Экологическая безопасность пищевых производств: Учеб. пособие для студентов вузов/ А.М. Гавриленко, С.С. Зарцына, С.Б. Зуева. - СПб.: ГИОРД, 2006. - 271 с.: рис., табл. - Библиогр.: с. 263-271
Аннотация: В книге рассмотрен комплекс вопросов, связанных с обеспечением экологической безопасности предприятий основных отраслей пищевой промышленности. Приведена действующая нормативно-правовая база экологической безопасности, требования к экологической подготовке персонала предприятий.
664.8
Правила техники безопасности и производственной санитарии в пищеконцентратной и овощесушильной промышленности: НАОП 1.8.10 - 1.17 - 72. - Репринт. изд.. - Харьков: Изд-во "ФОРТ", 2003. - 92 с. - (Информационно-справочная литература по охране труда)
Аннотация: Правила содержат требования техники безопасности и производственной санитарии к территории предприятий, производственным и вспомогательным помещениям, сооружениям, устройствам, погрузочно-разгрузочным работам, технологическому оборудованию, контрольно-измерительным приборам и технологическим процессам.
663
Определение безопасности и єффективности биологически активных добавок к пище: Методические указания МУК 2.3.2721 - 98. - Офиц. изд. - М.: Минздрав России, 1999. - 87 с.
664.7
Фомина, О.Н.
Зерно. Контроль качества и безопасности по международным стандартам: Справочник/ О.Н. Фомина, А.М. Левин, А.В. Нарсеев. - М.: Протектор, 2001. - 364 с.: рис., схемы. - Библиогр.: с. 363
Аннотация: Настоящая книга является первым в России справочным руководством по применению международных стандартов в области зерна и зернопродуктов. В справочнике приведены все современные требования к качеству зерновых, установленные Организацией по продовольствию ООН (ФАО) и Всемирной организацией здравоохранения (ВОЗ). В справочнике подробно приведены методы контроля и испытаний зерна и изделий из него, установленные Международной организацией по стандартизации (ИСО) и другими международными организациями.
663(03)
Безпека харчування: сучасні проблеми: Посібник-довідник/ Уклад.: А.В.Бабюк, О.В. Макарова, М.С. Рогозинський та інші. - Чернівці: Книги - XXI, 2005. - 454 с.
Анотація: У посібнику-довіднику викладене широке коло питань, які висвітлюють різні аспекти безпеки харчування: раціонального, збалансованого харчування для різних груп населення в залежності від віку, статі і характеру трудової діяльності, значення окремих поживних речовин і загальні правила харчування.
664.6
Сирохман, І.В.
Якість і безпечність зерноборошняних продуктів: навчальний посібник/ І.В. Сирохман; М-во освіти і науки України. Львів. комерц. акад. - К.: Центр навчальної літератури, 2006. - 384 с.: табл. - Бібліогр.: с.363-381.
Анотація: В посібнику розглянуто вплив різних чинників на якість і безпечність зерна, борошна, крупів, хлібобулочних і макаронних виробів, можливості поліпшення якості, впливу основних факторів на формування якості під час перероблення, з додаванням різних нетрадиційних видів сировини, харчових добавок та ін., що запобігають небажаним змінам, особливо під час зберігання.
663.3
Литовченко А.М.
Сборник технологических инструкций и нормативных материалов по плодово-ягодному виноделию/ А.М. Литовченко, С.Т. Тюрин, В.П. Чернявский ; ; Ин-т садоводства Укр. акад. аграр. наук, Укр. НИИ плодово-ягод. виноделия. - Днепропетровск: Січ, 2000
Кн.5: Техника безопасности, пожаробезопасности и промсанитарии на плодоперерабатывающих предприятиях/ Под ред. д-ра техн. наук А.М. Литовченко. - . - 247 с.: рис., табл. - Библиогр.: с.246-247.
Аннотация: На основании анализа разрозренных материалов отобраны отвечающие современным требованиям правила техники безопасности, пожарной безопасности, а также санитарные правила и инструкции для предприятий, перерабатывающих плоды и ягоды. В приложении даны нормативные материалы.
637.5
Позняковский , В.М.
Экспертиза мяса птицы, яиц и продуктов их переработки. Качество и безопасность: учеб. пособие для студ. вузов/ В.М. Позняковский , О.А. Рязанова, К.Я. Мотовилов; Под общ. ред. В.М. Позняковского. - Новосибирск: Сиб. унив. изд-во, 2005. - 214 с.: ил. - (Экспертиза пищевых продуктов и продовольственного сырья). - Библиогр.: с. 175-176.
663
Управління якістю переробних і харчових виробництв: навчальний посібник/ О.В. Богомолов, О.М. Сафонова, О.І. Шаповаленко и др. - Харків: Еспада, 2006. - 294 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.294
Анотація: Розглянуто питання технології переробки сільськогосподарської сировини і регулювання якості на різних технологічних етапах. Подано структурований матеріал про властивості сировини, що переробляється, її взаємодію і вплив на режими виробничих операцій. Для студентів вузів та спеціалістів, пов'язаних з переробкою сільськогосподарської продукції, фахівців агропромислового комплексу.
Тутельян В.А., Сорокина Е.Ю.
Медико - биологическая оценка ГМИ пищи: принципы оценки безопасности, методические подходы/ Тутельян В.А., Сорокина Е.Ю. //Пищевая промышленность. - 2003. - № 6. - С.17
Бехт А.
Контроль безопасности пищевых продуктов в РФ/ Бехт А. //Пищевая промышленность. - 2003. –
№ 6. - С.29
Яриш, П.
Харчова безпека країни/ П. Яриш //Харчова і переробна промисловість. - 2004. - №:2. - С.4-5
Красный, Д.В.
Аналитические приборы для контроля безопасности и качества продукции/ Д.В. Красный, Е.В. Мещерская //Пищевая промышленность. - 2004. - №: 4. - С.80-81
Шевелева С.А.
Принципы оценки безопасности пищевых продуктов с позиции анализа микробиологического риска/ Шевелева С.А. //Переработка молока. - 2004. - №: 7. - С.8-9
Свириденко, Г.М.
Системы обеспечения качества и безопасности пищевых продуктов. Новые средства контроля качества/ Г.М. Свириденко //Молочное дело. - 2004. - №: 9. - С.5-6
Васюкова, А.Т.
Безопасность пищевых продуктов - залог здоровья нации/ А.Т. Васюкова, Н.И. Вовк, Н.И. Маценко, Л.С. Червинский //Мясной бизнес. - 2004. - №: 9. - С.42-43. - Библиогр. в конце ст.
Кудряшева, А.А.
Новые подходы, технологии и натуральные средства для обеспечения продовольственной и экологической безопасности/ А.А. Кудряшева //Хранение и переработка сельхозсырья. - 2004. - №: 9. - С.48-49. - Библиогр. в конце ст.
Стефанович, О.
Безпечні, поживні: [ВАТ "Дисконт"]/ О. Стефанович //Харчова і переробна промисловість. - 2004. - №: 9-10. - С.30
Лайко, П.А.
Безпека харчування - запорука здоров'я / П.А. Лайко, М.Ф. Бабієнко, Є.А. Бузовський //Економіка АПК. - 2004. - №: 10. - С.37-46
Свириденко, Г.М.
Обеспечение безопасности и качества отечественных сыров: требования к молоку - сырью/ Г.М. Свириденко //Сыроделие и маслоделие. - 2004. - №: 6. - С.13-16
Закревский, В.В.
Российское законодательство в области безопасности пищевых продуктов/ В.В. Закревский //Пищевые ингредиенты : сырье и добавки. - 2004. - №: 2. - С.16-21. - Библиогр. в конце ст.
Кройцер, К.
Обеспечение безопасности продуктов питания и прав потребителей вчера и сегодня/ К. Кройцер //Переработка молока. - 2004. - №12. - С.8-9.
Кочергина, Л.
Полимерная упаковка: качество и безопасность/ Л. Кочергина //Тара и упаковка. - 2004. - №6. - С.62-63.
Лайко, П.А.
Якість сільськогосподарської продукції та продуктів харчування як вирішальна складова продовольчої безпеки/ П.А. Лайко, М.Ф. Бабієнко, Є.А. Бузовський, Т.Д. Іщенко //Економіка АПК. - 2005. - №1. - С.12-21.
Махиня, Л.
Напої оздоровчі, екологічно безпечні/ Л. Махиня, Л. Кисла, В. Попова //Харчова і переробна промисловість. - 2005. - №3. - С.28-29.
Свириденко, Г.М.
Система обеспечения микробиологической безопасности и качества в маслоделии/ Г.М. Свириденко //Сыроделие и маслоделие. - 2005. - №1. - С.33-38.
Биршбак, П.
Катализатор созидания: ферменты для создания безопасной и здоровой пищи/ П. Биршбак, Н. Фиш, У. Хендерсон, Д. Вилрет, А. Аблаев //Пищевые ингредиенты : сырье и добавки. - 2005. - №1. - С.24--26. - Библиогр. в конце ст.
Яшин, Я.И.
Хроматографические методы для контроля качества и безопасности пищевых продуктов/ Я.И. Яшин, А.Я. Яшин //Пищевая промышленность. - 2005. - №6. - С.14-15.
Севрюкова, Г.А.
Оптовые продовольственные рынки в системе продовольственной безопасности/ Г.А. Севрюкова //Пищевая промышленность. - 2995. - №6. - С.33.
Шнейдер, Д.В.
Обеспечение безопасности макаронных изделий быстрого приготовления/ Д.В. Шнейдер //Пищевая промышленность. - 2005. - №7. - С.85.
Гельфанд, С.Ю.
Обеспечение безопасности и контроль качества продуктов переработки плодов и овощей/ С.Ю. Гельфанд, Э.В. Дьяконова //Пищевая промышленность. - 2005. - №9. - С.28-29.
Терешина , М.В.
Экологическая безопасность производства: требования ВТО: [молочная промышленность] / М.В. Терешина //Молочная промышленность. - 2005. - №10. - С.5-9.
Севрюкова, Г.Л.
Проблемы национальной продовольственной безопасности/ Г.Л. Севрюкова //Пищевая промышленность. - 2005. - №10. - С.31.
Иванов, А.А.
Сроки годности как основное требование к безопасности пищевой продукции/ А.А. Иванов //Кондитерское и хлебопекарное производство. - 2005. - №11. - С.4-5.
Новіков, В.
Модель системи управління безпечністю продуктів харчування у рамках ISO 22000:2005/ В. Новіков, О. Никитюк //Стандартизація,сертифікація, якість . - 2005. - №6. - С.66-68.
Аналіз закону України "Про внесення змін до Закону України "Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини" (6 вересня 2005 року, №2809-IY) //Мясное дело. - 2005. - №12. - С.34-35.
Аналіз Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини" (6 вересня 2005 року, №2809-IY) //Молочное дело. - 2006. - №2. - С.38-39.
Тихомирова, Г.П.
Екологічна безпека галузі: [молочна продукція]/ Г.П. Тихомирова //Харчова і переробна промисловість. - 2006. - №2. - С.4-5.
Пасховер, А.
Сучасний стан продовольчої безпеки/ А. Пасховер //Економіка України. - 2006. - №4. - С.43-50.
Чурмасова, Л.А.
Экологическое управление - гарантия экологической безопасности пищевых продуктов/ Л.А. Чурмасова //Пищевая промышленность. - 2006. - №3. - С.20.
Макеева, И.А.
Технологические инструкции и их роль в обеспечении качества и безопасности пищевых продуктов/ И.А. Макеева //Пищевая промышленность. - 2006. - №4. - С. 52-54. - Библиогр. в конце ст.
Спичак, В.В.
Ресурсосберегающие и экологически безопасные технологии в свеклосахарной отрасли/ В.В. Спичак, И.П. Салтык //Сахар. - 2006. - №4. - С. 17-18.
Кудряшов, Л.С.
Качество и безопасность копченых мясных продуктов/ Л.С. Кудряшов, С.П. Савин //Мясная индустрия. - 2006. - №4. - С. 19-22. - Библиогр. в конце ст.
Яницький, В.
Безпечність і якість продукції можуть бути досягнуті завдяки впровадженню системи НАССР/ В. Яницький - заст. гол. Держпроду //Харчова і переробна промисловість. - 2006. - №5. - С. 3.
Шепелева, Е.В.
Управление качеством и безопасностью молочной продукции/ Е.В. Шепелева //Молочное дело. - 2006. - №6. - С. 44-47.
Шатнюк, Л.Н.
Обогащение пищевых продуктов: технологические риски и безопасность/ Л.Н. Шатнюк //Кондитерское и хлебопекарное производство. - 2006. - №6. - С. 12-13.
Шестаков, С.Д.
Управляемая гидратация белка - новая концепция производства безопасных мясных продуктов/ С.Д. Шестаков, О.Н. Красуля //Мясная индустрия. - 2007. - №2. - С. 20-22.. - Библиогр. в конце ст.
Бурдун, Н.И.
Проблемы экологии и продовольственная безопасность страны / Н.И. Бурдун //Пищевая промышленность. - 2007. - №4. - С. 92-93.
Сіднєва, Ж.К.
Особливості управління якістю та безпечністю продукції в харчовій промисловості/ Ж.К. Сіднєва //Економіка АПК. - 2007. - №9. - С. 115-120.
Нечаев, А.П.
Пищевые добавки: безопасность гарантируется государством!/ А.П. Нечаев //Пищевые ингредиенты : сырье и добавки. - 2007. - №2. - С. 15-16
Шостак, В.
Стороны одной медали. Масложировая отрасль Украины: продукты, национальная безопасность: [Комментарий С. Капшука, ген. дир-ра Ассоциации "Укроліяпром"]/ В. Шостак //Мир продуктов. - 2007. - №8. - С. 34-36.
Вербицкий, С.Б.
Система обеспечения контроля и безопасности пищевых продуктов в Нидерландах: [мясная промышленность]/ С.Б. Вербицкий //Мясной бизнес. - 2008. - №3. - С. 24-30. - Библиогр. в конце ст.
Новіков, В.
Системи управління безпечністю харчових продуктів. Застосування методлогії "життєвих циклів"/ В. Новіков, О. Никитюк //Стандартизація, сертифікація, якість . - 2008. - №2. - С. 50-52. - Бібіліогр. в кінці ст.
Акинфиева, И.
Качество продукта - безопасность населения: [интервью Ю.Г.Кожанова, первого зам. ген. д-ра ЗАО "Укркондитер"]/ И. Акинфиева //Продукты и ингредиенты. - 2008. - №4. - С. 14-16.
Касянчук, В.
Проблеми безпечності української молочної продукції: З огляду на вимоги міжнародних стандартів/ В. Касянчук //Продукты и ингредиенты. - 2008. - №5. - С. 54-56.
Гугучкина, Т.И.
Методические подходы к оценке подлинности и безопасности столовых виноградных вин/ Т.И. Гугучкина, Н.М. Агеева, Ю.Ф. Якуба //Ликероводочное производство и виноделие. - 2008. - №5. - С. 14-15.
Шестопалова, И.А.
Качество и безопасность мясорастительных консервов эмульсионного типа/ И.А. Шестопалова, В.С. Колодязная //Мясная индустрия. - 2008. - №6. - С. 18-22. - Библиогр. в конце ст.
Черемных, Е.Г.
О безопасности пищевых добавок/ Е.Г. Черемных, Е.И. Симбирева, Н.С. Данилова, В.В. Бойко //Мясная индустрия. - 2008. - №8. - С. 35-37. - Библиогр. в конце ст.
Легонькова, О.А.
Экологическая безопасность: биотехнологические аспекты утилизации пищевых отходов/ О.А. Легонькова //Хранение и переработка сельхозсырья. - 2008. - №8. - С. 18-23. - Библиогр. в конце ст.
Шилов, Г.Ю.
Основные системы обеспечения качества и безопасности пищевой продукции/ Г.Ю. Шилов, И.Н. Лейнсон, А.И. Подлесный //Пищевая промышленность. - 2008. - №11. - С. 12-14. - Библиогр. в конце ст.
Гугучкина, Т.И.
Оптимизация параметров качества и безопасности винодельческой продукции/ Т.И. Гугучкина //Виноделие и виноградарство. - 2008. - №5. - С. 4.
Михайлов, Ю.
Безпека продуктів харчування: як виграти за поганого розкладу/ Ю. Михайлов //Пропозиція. - 2008. - №11. - С. 20-21.
Хорунжий, М.Й.
Агропромислові формування як засіб продовольчої безпеки України/ М.Й. Хорунжий //Економіка АПК. - 2008. - №10. - С. 25-30.
Ушачев, И.Г.
Продовольственная безопасность России/ И.Г. Ушачев //Экономика сельскохозяйственных и перерабатывающих предприятий. - 2008. - №11. - С. 1-5. - Библиогр. в конце ст.
Киселев, С.В.
Обеспечение продовольственной безопасности в условиях продовольственного кризиса/ С.В. Киселев //Пищевая промышленность. - 2008. - №12. - С. 25.
Ушачев, И.Г.
Обеспечение продовольственной безопасности России: проблемы и пути решения/ И.Г. Ушачев //Масла и жиры. - 2008. - №12. - С. 2-5.
Суперсон, В.І.
Продовольча безпека України та деякі аспекти її формування в сучасних умовах/ В.І. Суперсон //Економіка АПК. - 2008. - №12. - С. 13-18.
Василевский, В.
Планы, прогнозы, аппетиты в зеркале реальности: [продовольственная безопасность]/ В. Василевский //Мороженое и замороженные продукты. - 2008. - №12. - С. 18-21.
Лисицын, А.Н.
Научные принципы получения экологически безопасных масложировых продуктов/ А.Н. Лисицын, В.Н. Григорьева //Хранение и переработка сельхозсырья. - 2008. - №12. - С. 40-42.
Дьячкин, И.И.
Научное обеспечение безопасности и качества табачной продукции/ И.И. Дьячкин, А.Е. Лысенко, Н.И. Ларькина, Т.В. Филимонова //Хранение и переработка сельхозсырья. - 2008. - №12. - С. 54-55.
Шавырин, В.А.
Экологическая безопасность тары и упаковки/ В.А. Шавырин, О.И. Квасенков //Хранение и переработка сельхозсырья. - 2008. - №12. - С. 61-63.
Экологически чистая и безопасная продукция //Пищевая промышленность. - 2009. - №1. - С. 22-23.
Донцова, Н.Т.
Качественные и безопасные продукты - основа здорового питания/ Н.Т. Донцова, А.М. Сивачева, Т.П. Ниценко, Н.Н. Машкова //Мясная индустрия. - 2009. - №2. - С. 20-23. - Библиогр. в конце ст.
Матвеева, И.В.
Повышение безопасности мучных кондитерских изделий/ И.В. Матвеева //Хлебопечение России. - 2009. - №1. - С. 16-17.
Пальмовое масло: высокий показатель безопасности. Альтернативные источники масложирового сырья //Мир продуктов. - 2009. - №1. - С. 24.
Тихомирова, Н.А.
Оценка безопасности использования наноматериалов и нанотехнологии/ Н.А. Тихомирова //Молочная промышленность. - 2009. - №3. - С. 64-65.
Свириденко, Г.М.
О безопасности и качестве сливочного масла/ Г.М. Свириденко, Е.В. Топникова //Переработка молока. - 2009. - №3. - С. 34-36.
Новинюк, Л.В.
Цитраты - безопасные нутриенты/ Л.В. Новинюк //Пищевые ингредиенты: сырье и добавки. - 2009. - №1. - С. 70-71. - Библиогр. в конце ст.
Крючкова, Ю.Б.
Система управления пищевой безопасностью на производстве: [мясная отрасль]/ Ю.Б. Крючкова //Мясные технологии. - 2009. - №3. - С. 48-51.
Цегенгальс, К.
Безопасность пищевых продуктов. Влияние разных способов обработки на содержание канцерогенных вещества в копченых мясных изделиях/ К. Цегенгальс, В. Йира, К. Спеер //Мясной бизнес. - 2009. - №6. - С. 66-67. - Библиогр. в конце ст.
Федотова, О.Б
Актуальные вопросы безопасности и маркировки пищевой упаковки/ О.Б Федотова //Пищевая промышленность. - 2009. - №6. - С. 8-9.
Шавырин, В.А.
Экологическая безопасность тары и упаковки/ В.А. Шавырин, О.И. Квасенков //Пищевая промышленность. - 2009. - №6. - С. 10-12.
Гореликова, Г.А.
Оценка качества и безопасности растительного сырья при производстве функциональных продуктов/ Г.А. Гореликова, В.М. Позняковский, Н.Г. Бабанская //Хранение и переработка сельхозсырья. - 2009. - №6. - С. 40-42. - Библиогр. в конце ст.
Шпичак, О.М.
Економічні проблеми виробництва біопалива та продовольча безпека України/ О.М. Шпичак //Економіка АПК. - 2009. - №8. - С. 11-19.
Митасева, Е.В.
Системы менеджмента безопасности и качества молочной продукции: информационная составляющая/ Е.В. Митасева //Молочная промышленность. - 2009. - №9. - С. 15-17.
Гельфанд, А.
Безопасность молочных продуктов. Обзор современных методов обеспечения микробиологических норм/ А. Гельфанд //Молочная промышленность. - 2009. - №9. - С. 23.
Саблук, П.Т.
Продовльча безпека України/ П.Т. Саблук, О.Г. Білорус, В.І. Власов //Економіка АПК. - 2009. - №10. - С. 3-7.
Вязовская, С.
Проект Twinning: [контроль безопасности мясных продуктов]/ С. Вязовская //Мясной бизнес. - 2009. - №10 (ноябрь). - С. 19.
Самаріна, М.О.
Порівняльний аналіз деяких питань нормативно-правового регулювання виробництва молочної сировини, управління її якістю та безпекою в Україні та ЄС/ М.О. Самаріна //Продукты и ингредиенты. - 2009. - №10 (ноябрь). - С. 36-37
Нікіпелова, О.
Мінеральні лікувальні води: контроль безпечності та моніторинг мінімальних специфікацій якості у польових умовах/ О. Нікіпелова, А. Кисилевська, Л. Солодова //Стандартизація, сертифікація, якість . - 2009. - №5. - С. 53-58. - Бібліогр. в кінці. ст.
Дегтерев, Г.П.
Многоуровневая система обеспечения безопасности и качества молока и молочных продуктов/ Г.П. Дегтерев //Молочная промышленность. - 2009. - №11. - С. 9-12
Московська, Н.
Технічне регулювання: [якість та безпечність харчових продуктів]/ Н. Московська //Продукты и ингредиенты. - 2009. - №11 (декабрь). - С. 10-11
Сирохман, І.
Мікробіологічна безпека і якість нових сухих сніданків/ І. Сирохман, О. Гирка //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2009. - №12. - С. 6-8. - Бібліогр. в кінці ст.
Малік, М.Й.
Проблеми глобалізації і продовольча безпека/ М.Й. Малік //Економіка АПК. - 2009. - №12. - С. 169-170
Вильгельм, С.
Сквозная система управления ProLei.T. оптимизирует качество и безопасность продукта: [механизация молочного производства]/ С. Вильгельм //Молочна промисловість. - 2009. - №5-6. - С. 16-17
Семенова, О.В.
Качество и безопасность йодированной соли/ О.В. Семенова, Н.Н. Муравьева, Л.Н. Шатнюк //Пищевые ингредиенты: сырье и добавки. - 2009. - №2. - С. 43-44
Матвеева, А.Т.
Безопасность стеклянной упаковки/ А.Т. Матвеева, В.А. Макаров //Производство спирта и ликероводочных изделий. - 2009. - №4. - С. 28-29
Чубенко Н.Т.
О маркировке хлебобулочных и кондитерских изделий, выработанных с применением трансгенного сырья/ Н.Т. Чубенко //Хлебопечение России. - 2009. - №5. - С. 14-15
Технический регламент "О безопасности упаковки": замечания и предложения //Тара и упаковка. - 2009. - №6. - С. 25-27
Егорова, М.И.
Факторы риска в обеспечении качества и безопасности сахара/ М.И. Егорова, С.И. Казакова, Л.С. Чугунова //Сахар. - 2009. - №12. - С. 52-55. - Библиогр. в конце ст.
Баль-Прилипко, Л.
Про якість, безпеку та фальсифікацію продуктів харчування/ Л. Баль-Прилипко //Продовольча індустрія АПК. - 2010. - №1. - С. 31-37
Усатенко, Н.
Система простежуванності як запорука безпечності харчових продуктів/ Н. Усатенко, Ю. Охрименко, Т. Свириденко //Харчова і переробна промисловість. - 2010. - №2. - С. 4-6