(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Кухня Норвегії

 

 

Запрошуємо вас до Норвегії, яка відома своєю неймовірною природою! Ліси, гори, річки, озера, море – все в первозданному стані. Країна -  постачальник корисної риби. Але самі норвежці похвалитися великою кількістю екзотичних страв у своєму меню не можуть. Норвежці можуть подати вівсяну кашу зі сметаною як делікатес. Основна частина меню це морепродукти, перш за все, лосось, який норвежці називають сьомгою. Особливим чином готують "гравлакс": лосося закопують на кілька годин під землю, щоб він був трохи "з душком".

 

 

 

Дуже популярні: тріска,  палтус, форель, фрикадельки з фаршированої свіжої риби і сир з козячого молока. Оселедець  вважають одним з основних продуктів харчування. З оселедця готують холодні закуски,  паштети,  салати,  супи, гарячі страви, пироги. А який смачний  норвезький оселедець під білим соусом! Його подають у вигляді невеликих відварних рулетів під вершковим соусом зі спеціями. Традиційно в їжу вживається китове м'ясо і різні страви з нього. Є також і чисто м'ясні страви: різні стейки і біфштекси, печеня і шніцелі, м'ясні юшки із зеленню, страви з м'яса диких тварин, таких як лось і північний олень.  Екзотикою вважається "смалаховед" - засмажена цілком бараняча голова. Частіше тут їдять улюблені всіма смажені ковбаски. Дві ковбаски  обсмажені до золотавої скоринки кидають в окріп, але при цьому не кип'ятять. Потім ці ж ковбаски укладають  на порізані часточками яблука. Все це  присмачують рослинним  та вершковим маслом. Після цього рясно приправляють  цукровим піском і кладуть у духовку на півгодини! З козячого молока  готують коричневий, солодкуватий сир. Копчене або сушене м'ясо  у вигляді шинки або сушених сосисок - популярна закуска в Норвегії. Улюблене святкове блюдо - це печінка північного оленя та козулі. Продукти в Норвегії найвищої якості. Особливо молочні. Місцеве морозиво просто супер. В країні ставлення до природи дуже дбайливе. Браконьєрів немає, сміття теж немає. Влітку не жарко. Рай!

Добавил: CNTB, 11.09.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 811 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7