Кухня Норвегії
Запрошуємо вас до Норвегії, яка відома своєю неймовірною природою! Ліси, гори, річки, озера, море – все в первозданному стані. Країна - постачальник корисної риби. Але самі норвежці похвалитися великою кількістю екзотичних страв у своєму меню не можуть. Норвежці можуть подати вівсяну кашу зі сметаною як делікатес. Основна частина меню це морепродукти, перш за все, лосось, який норвежці називають сьомгою. Особливим чином готують "гравлакс": лосося закопують на кілька годин під землю, щоб він був трохи "з душком".
Дуже популярні: тріска, палтус, форель, фрикадельки з фаршированої свіжої риби і сир з козячого молока. Оселедець вважають одним з основних продуктів харчування. З оселедця готують холодні закуски, паштети, салати, супи, гарячі страви, пироги. А який смачний норвезький оселедець під білим соусом! Його подають у вигляді невеликих відварних рулетів під вершковим соусом зі спеціями. Традиційно в їжу вживається китове м'ясо і різні страви з нього. Є також і чисто м'ясні страви: різні стейки і біфштекси, печеня і шніцелі, м'ясні юшки із зеленню, страви з м'яса диких тварин, таких як лось і північний олень. Екзотикою вважається "смалаховед" - засмажена цілком бараняча голова. Частіше тут їдять улюблені всіма смажені ковбаски. Дві ковбаски обсмажені до золотавої скоринки кидають в окріп, але при цьому не кип'ятять. Потім ці ж ковбаски укладають на порізані часточками яблука. Все це присмачують рослинним та вершковим маслом. Після цього рясно приправляють цукровим піском і кладуть у духовку на півгодини! З козячого молока готують коричневий, солодкуватий сир. Копчене або сушене м'ясо у вигляді шинки або сушених сосисок - популярна закуска в Норвегії. Улюблене святкове блюдо - це печінка північного оленя та козулі. Продукти в Норвегії найвищої якості. Особливо молочні. Місцеве морозиво просто супер. В країні ставлення до природи дуже дбайливе. Браконьєрів немає, сміття теж немає. Влітку не жарко. Рай!