Європа і карасі
МІНІСТР агропроду Тарас Кутовий звернувся до європейських партнерів із пропозицією започаткувати окремий проект технічної допомоги українській рибній галузі за участі ветеринарної служби України. Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.За словами урядовця, українські підприємці зацікавлені в експорті на ринок ЄС живої риби, вирощеної в умовах аквакультури. Більше того, з боку європейських підприємців є запит на живу рибу з України.
Ціни на сою на злеті ПОПРИ прогнозований Міністерством сільського господарства США рекордний урожай сої у 2016/17 маркетинговому році — на рівні 324 млн тонн, або +3% до попереднього, ціни на культуру йдуть вгору. За попередніми розрахунками аналітиків асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), середня ціна за тонну сої в Україні наступного маркетингового року може становити 393 долари (+12% до 2015/16 МР).
Хто ж винен? НА УКРАЇНСЬКОМУ ринку гречки, яка навесні почала стрімко дорожчати, немає змови роздрібних мереж щодо підвищення ціни, а причинами її зростання — девальвація національної валюти та зменшення площ посіву цієї культури, такої думки президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, пише УНІАН. Експерт зазначив, що гречка не є біржовим товаром, на неї немає попиту за кордоном, а доходи від виробництва цієї культури не такі високі, як, наприклад, від кукурудзи.
Попит на органічну полбу РОЗШИРЕННЯ експортних можливостей — важливий пріоритет для виробників органічної продукції. Зараз на експорт іде весь спектр органічних зернових, олійних і бобових, завойовують ринок і такі злакові як жито. Про це розповів президент Федерації органічного руху України Євген Мілованов, повідомляє AgroPortal. За його словами, полб’яна пшениця — одна із забутих сьогодні культур. «Вона дуже затребувана в світі, на неї зростає попит на ринках. Тому наші виробники органічної продукції поступово збільшують площі під нею», — повідав Мілованов.
www.silskivisti.kiev.ua/