(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

До Всесвітнього дня моніторингу води 18 вересня

Вода – найважливіший природний ресурс нашої планети, незмінне джерело у розвитку живої природи, у життевих процесах людей, тварин та рослин. Достовірні дані про стан забруднення води – підземної, поверхнєвої або морської залежать від сучасних стандартів постійного спостереження (моніторингу) ситуації.

Додав: CNTB, 16.09.2022

Шановні користувачі! ЗВЕРНІТЬ УВАГУ на рубрику «Тематичні добірки». В рубриці розміщені постійно діючі добірки «Українські продтовари у світі» та «Співробітництво в аграрній сфері». З введенням в Україні військового стану бібліотека започаткувала нову тематичну добірку «Забезпечення продовольчими товарами країни в умовах війни». Рубрика складається з публікацій сайта Міністерства аграрної політики та продовольства України і щотижня поповнюється новими матеріалами. Будемо вдячні за Ваші відгуки та пропозиції. .

Додав: CNTB, 02.08.2022

Гурмани завжди знайдуть привід поласувати смачненьким. Липень подарував ласункам дві святкові дати: 11 липня – Всесвітній день шоколаду та 20 липня – Міжнародний день торта. І шоколад, і торти полюбляють в усьому світі, а їх поєднання в єдиний кондитерський виріб – шоколадний торт, завжди є прикрасою будь-якого свята. «Давайте визнаємо, що добрий шоколадний торт допомагає людям жити: мені він точно допомагає». Ці слова належать британській актрисі, фотомоделі, танцівниці і гуманітарному діячеві–Одрі Хепберн.

Додав: CNTB, 20.07.2022

Щороку любителі солодкого святкують Всесвітній день шоколаду. Це молоде свято, але популярність його зростає з кожним роком. Пропонуємо переглянути смачні рецепти: Чарівний шоколадний фондан та Фондан дієтичний.

Слід звернути увагу на зображення шоколаду в мистецтві, особливо на такі роботи «Життя як шоколад: гіркота допомагає оцінити солодкість» (французька приказка) Жан-Етьєн Ліотар, «Шоколадниця» та Натюрморт зі збивачем для шоколаду Хуан де Сурбаран.

Додав: CNTB, 14.07.2022

Пропонуємо переглянути офіційні матеріали уряду, дайджест періодичних он-лайн видань, рубрики «Тематичні добірки», «Цікаві факти», «Харчові родзинки».

Рубрика «Презентація фонда» запрошує ознайомитись з рідкісним виданням, яке переносить читача в столітню давнину економічного життя України, присвячене «солодкому золоту» України – цукрової галузі.

Додав: CNTB, 01.07.2022

Нанонаука – галузь вивчення маленьких часток, розмір яких становить від одного до 100 нанометрів, а нанометр складає одну міліонну долю міліметра. Перше згадування про методи, які пізніше назвуть нанотехнологіями, зробив в 1959 році американський фізик Річард Фейнман в своїй знаменитій лекції « Є надмір місця на дні: запрошення уввійти в новий розділ фізики». Новизна наноматеріалів виходить з того, що зі зменшенням розмірів структурних елементів вони набувають принципово нові властивості. 

Додав: CNTB, 13.06.2022

Борошно це стратегічна сировина, з якої виготовляють і харчовий продукт першої необхідності – хліб, і святкову випічку. Асортимент і якість борошняних виробів значною мірою залежить від використаної сировини. На властивість тіста і якість виробів найбільш   суттєво впливає саме борошно.                                                                

 

Додав: CNTB, 04.05.2022

Один з методів оцінки якості товарів – сенсорний або органолептичний аналіз дослідження харчових продуктів. Метод передбачає оцінку якості харчових продуктів за допомогою власних органів чуття людини: зору, нюху, тактильних відчуттів, слуху і смаку. Ймовірно, що термін «сенсорний аналіз» був вперше використаний у 1961 році і мав відношення до харчової промисловості, а точніше - до оптимізації меню для харчування американської армії. В подальшому сенсорний аналіз розглядається як інструмент, що дозволяє розробляти продукти з характеристиками, які спрямовані на задоволення встановлених і передбачених потреб споживачів до смаку харчової продукції та здатність виробів  бути конкурентоспроможними на ринку...

Додав: CNTB, 27.04.2022

Наближається одне з найважливіших свят для християн — Воскресіння Христове. Для українців Великдень – це не тільки писанки й смачна паска. Це свято, коли слідують традиціям. На Великдень люди відвідують церкву, освячують паски, воду, продукти, крашанки. До Пасхи готуються заздалегідь: печуть паски, фарбують яйця, готують святкові страви....

Додав: CNTB, 21.04.2022

Як тільки людство навчилося запасати продукти, які раніше швидко псувалися, воно змогло вирощувати все більше і більше їжі і зберігати її на невизначено тривалий термін. ...

Додав: CNTB, 21.01.2022
1 2 3 ... 23 24 »