Гвоздяк П.І. Біохімія води. Біотехнологія води (автомонографія).- К.: ВД «Києво-Могилянська академія», 2019.- 228 с. – Бібліогр.: с. 195-212
В Україні кондитерські вироби користуються широким попитом і у дорослих, і у дітей. Представляємо книги з нових надходжень бібліотеки.
На початку трохи з історії. За часів Нової економічної політики (НЕП) в Союзі радянських соціалістичних республік, до складу якого тоді входило чотири республіки, було затверджено централізовану форму об’єднань виробничих підприємств – трести (1921-1929 рр.). В Україні порівняно з іншими республіками трести розвинулися досить швидко. В жовтні 1921 р. був організований трест «Південсталь», що об’єднав великі металургійні заводи УРСР, «Південно-машинобудівний трест», Південний Сільмаштрест, Хімвугілля», «Донбасцемент», «Електротрест» та інші.
Сьогодні, певно, вже нікого не здивуєш, що в XXI столітті лідерство в новітніх технологіях впевнено займають нанотехнології, які широко використовуються в електроніці, машинобудуванні, енергетиці, транспорті, фармакології, медицині тощо.
Не обходять стороною новації в переробній і харчовій промисловості.
Запрошуємо на чергову презентацію книги з нанотехнологій.
Харчова промисловість – пріоритетна, стратегічно важлива галузь України, на сьогодні здатна забезпечувати потреби внутрішнього ринку, а також і світового. Стратегія подальшого розвитку харчової галузі передбачає запровадження інноваційних, науково обґрунтованих, технологій....
Основи сенсорного аналізу харчових продуктів: навч. посіб./О.Б.Ткаченко, Н.В. Каменева, Я.Г. Верхівкер та ін., ОНАХТ. – Одеса:ВД «Гельветика», 2020. - 304 с.: іл...
Сьогодні в світі накопичений великий науково-практичний потенціал з питань довготривалого зберігання харчової сировини та готової продукції.
Низькотемпературне консервування – унікальний спосіб зберігання харчової і біологічної цінності рослинної сировини та продуктів з неї.
З цієї теми пропонуємо переглянути літературу з нових надходжень бібліотеки. Це праці науковців України...
Питання екологічної безпеки в світі сьогодні набувають надзвичайно важливого значення,
саме екологія визначає норми і стиль життя суспільства.
До сьогоднішньої теми представляємо наукові роботи вчених Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України, присвячені нагальним питанням екологічної безпеки агропромислового виробництва. ...
Купріна Н.М. Теоретико-методологічні основи забезпечення конкурентоспроможності харчової промисловості України на засадах її персистентної трансформації: автореф. дис. ... д-ра екон. наук:08.00.03/Н.М. Купріна; Ін-т проблем ринку та економіко-екологічних наук НАНУ України. - Одеса, 2021. – 39 с.: рис., табл.- Бібліогр.: с.30-36...
Українець А.І. Перспективні технологічні процеси виробництва нових продуктів та дієтичних добавок: підруч./А.І.Українець, Г.О. Сімахіна, Н.В. Науменко; НУХТ. –К.: НУХТ, 2018. – 335 с.: рис., табл.
...