Цікаві факти про роли та суші
Страви японської кухні популярні не тільки на території нашої країни, тому навколо них є дуже багато різноманітних міфів, цікавих фактів, які цікаво почитати та потрібно знати. Буде багато людей помиляються, стверджуючи, наприклад, країну походження даної страви або назву, а також в чому різниці між суші та ролами. Всі ці питання розглянемо далі.
Палички використовувати не обов’язково
Зверніть увагу, що роли необхідно їсти пальцями, за допомогою паличок їдять лише сашимі.
Надзвичайні факти про суші
У приготування суші може брати участь лише чоловік
Пов’язують це з тим, що температурний показник жіночого тіла вищий, чим у чоловіків, тому це може негативно вплинути на готову страву японської кухні, її смак. Раніше жінкам заборонялося навіть допомагати у приготуванні, але зараз цієї традиції дотримуються далеко не всі – на кухні деяких японських ресторанів, барів можна зустріти жінку.
Найдорожчі суші у світі
Ціна порції найдорожчих суші у світі складає 2700 доларів, і це пов’язано з тим, що у їх склад входить справжнє золото, а прикрашені вони африканськими алмазами. Таку дорогу страву можна скуштувати в Мілані.
Навчання шеф-повара суші
Щоб стати шеф-поваром суші, треба пройти навчання, тривалість якого 10 років. Два роки з цього часу відводяться на вивчення всіх тонкощів, нюансів, секретів приготування страв, а ще 8 років – це практика, щоб досягти вершини майстерності.
Гострити ножі необхідного кожного дня
Можна почути думку, що ножі, які використовують шеф-повари для суші, являються потомками самурайських мечей, тому необхідно ретельно слідкувати за їх гостротою. А згідно правилам, гострити їх треба кожного дня.
Васабі несправжній
Васабі, який ми куштуємо з суші та ролами, не справжній – це пов’язано з тим, що ціна кореня рослини коштує майже 200 євро за кілограм. В нашій країні, васабі роблять самостійно, змішуючи хрін, спеції та харчові барвники. Зверніть увагу, що куштуючи страву, неможна змішувати васабі та соєвий соус – треба розподілити приправу по всім шматочкам.
Імбир не їдять з ролами
Куштувати імбир і роли одночасно – це не по етикету. У нього сильний смак та аромат, що буде перебивати смакові властивості частування. Задача імбиря – очистити смак між кусочками суші.
Великий вилов тунця
Майже 80% від улову блакитного тунця використовують для приготування суші. Більшу частину риби виловлювали біля берегів Японії, тому зараз там введені обмеження.
Kiotorichkiotorich.com