Цукор можна отримувати за допомогою бактерій і енергії Сонця
Цукор можна отримувати за допомогою бактерій і енергії Сонця
Вчені вивели генетично модифіковані бактерії, здатні виробляти цукор за допомогою сонячного світла і атмосферного СО 2, що дозволить знизити екологічну шкоду від виробництва цих продуктів, повідомляється в статті дослідників, опублікованій в журналі Applied and Environmental Microbiology.
За допомогою цієї технології виробництво цукру може стати вигіднішим. Запропонована ученими технологія приваблива тим, що для її реалізації потрібно в основному тільки сонячне світло і атмосферний СО 2- ресурси, доступні в більшості місць на Землі.
Таким чином, виробництво цукру можна організувати практично в будь-якому регіоні й тим самим знизити енергетичні витрати та парникові викиди, що виникають як при виробництві продукту, так і при його транспортуванні.
«Ця робота має важливе практичне значення для переходу людства до екологічно чистої економіки», - сказав Джеффри Уэй ( Jeffrey Way ), один з авторів статті, слова якого наводить прес-служба Гарвардського університету.
Цукор України – 2010. - №2. – С.44