(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Цукор можна отримувати за допомогою бактерій і енергії Сонця

Вчені вивели генетично модифіковані бактерії, здатні виробляти цукор за допомогою сонячного світла і атмосферного СО 2, що дозволить знизити екологічну шкоду від виробництва цих продуктів, повідомляється в статті дослідників, опублікованій в журналі Applied and Environmental Microbiology.

За допомогою цієї технології виробництво цукру може стати вигіднішим. Запропонована ученими технологія приваблива тим, що для її реалізації потрібно в основному тільки сонячне світло і атмосферний СО 2- ресурси, доступні в більшості місць на Землі.

Таким чином, виробництво цукру можна організувати практично в будь-якому регіоні й тим самим знизити енергетичні витрати  та парникові викиди, що виникають як при виробництві продукту, так і при його транспортуванні.

«Ця робота має важливе практичне значення  для переходу людства до екологічно чистої економіки», - сказав Джеффри Уэй ( Jeffrey Way ), один з авторів статті, слова якого   наводить прес-служба Гарвардського університету.

                                                                                              Цукор України – 2010. -  №2. – С.44

Добавил: CNTB, 26.06.2017, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 625 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0