Дивовижна їжа з усього світу: як святкують католицьке Різдво
24 СмачноНовини.-25.12.2021
Різдво – це час, який вся сім’я та друзі проводять разом. Це завжди особлива вечеря, до якої старанно готуються. Католицьке Різдво припадає на 25 грудня і велика частина світу саме сьогодні сяде за наповнений стравами стіл. Про незвичні традиції та кулінарні особливості святкування – у нашому матеріалі.
Де б ви не перебували у світі, швидше за все, є конкретна страва, яку ви з нетерпінням чекаєте на своєму святковому застіллі в честь Різдва. Майже в кожній країні є принаймні одна унікальна страва, напій або настільна традиція, яка робить свято особливим.
Австралія. Саме в цей період на континенті календарне літо і приходить спека. Сім'ї збираються на пікніки в парку або на пляжі, віддаючи перевагу барбекю. Святкове меню таке: індичка, овочі та десерти. Все гаряче готують на грилі.
Ірландія. Різдвяний стіл як в Англії, так і в Ірландії є досить традиційним. Це практично завжди запечені індичка та шинка. Індичка фарширується спеціальною масою з хлібних крихт, фруктів і сухофруктів. До м'яса подають запечену за всіма правилами картоплю і картопляне пюре, пастернак, відварену моркву та брюссельську капусту. На десерт – різдвяний пудинг із сухофруктами та бренді, який при подачі підпалюють.
Франція. Святвечір у Франції називається Le Réveillon. Святкова їжа – це устриці, фуа-гра та смажена птиця з каштанами. Основним десертом часто є bûche de Noël, або “святкове поліно”. У Провансі готують 13 десертів, які символізують 12 апостолів та Ісуса Христа. Зазвичай це стіл, повний тортів і тістечок.
Індія. Католицькі та інші християнські спільноти в Індії святкують сезон кусваром (“різдвяними солодощами”), починаючи від кідійо (смажені у фритюрі кульки з тіста, покриті цукровою пудрою) до печива та фруктових тортів. Основна вечеря – це бір’яні (страва зі спеціями, м’ясом і рисом) з бараниною та інші поширені індійські страви, такі як алоо-гобі (приправлена картопля та цвітна капуста) та джіра пулао (рис з кмином).
Італія. У південній Італії є кулінарна традиція під назвою “Свято семи риб”, яке також називають La Vigilia. Святкові страви складаються лише з риби чи молюсків — сім різновидів, як випливає з назви. Серед звичайних інгредієнтів восьминіг, анчоуси, солена тріска та молюски, але особливим інгредієнтом є вугор.
Німеччина. Різдво не буде повним, якщо на столі німців немає штолену з цукатами, горіхами, сухофруктами, спеціями та посипаного кондитерським цукром. В якості гарніру також присутній картопляний салат. Ці страви ідеально поєднуються з glühwein, гарячим пряним вином і feuerzangenbowle (гаряче порошкоподібне вино з розчиненим у ньому цукром).
CNTB, 31.12.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 327 |
Загрузок нет |
Рейтинг: 3.5