До «м'яса з пробірки» залишається кілька років
Нові розробки вчених наближають створення м'яса з пробірки.
Штучне м'ясо зможе зробити світ гуманнішим і захистити природні ресурси нашої планети. Технологічно створювати його все ще дуже складно, проте нові розробки вчених наближають нас до цього. Існує думка, що через кілька років можна буде спробувати гамбургер, м'ясо для якого вирощено в пробірці. Однак, це складне завдання і вчені як і раніше посилено працюють над його вирішенням. Для штучного м'яса істотними факторами є його смак і вартість. Поки всі розробки в цій сфері виходять досить дорогими. Але дослідники з Місуріййского університету досягли в цьому певних успіхів. По-перше, вони змогли трансформувати дорослі клітини тварин в плюрипотентні - це означає, що з них можна виростити м'ясо. По-друге, вчені зрозуміли, як при цьому обійтися без сироватки крові тварин, використовуючи замість неї синтетичний «коктейль» з багатьох компонентів. Це може допомогти в створенні якісного та недорогого штучного м'яса. За словами Еріна Кіма, представника компанії New Harvest, пройде ще кілька років перед тим, як ми зможемо вирощувати м'ясо в пробірці для масового споживання. Компанія обіцяє вже через 5 років почати виробляти м'ясо, молоко і яйця за допомогою клітинних культур. Таке «м'ясо з пробірки» допоможе зберегти природні ресурси нашої планети.
agronews.ua