Як правильно їсти сало
Вживання сала принесе не тільки задоволення, але і користь, якщо дотримуватися таких правил:
Не перевищуйте рекомендовану добову норму.
Не піддавайте сало термічній обробці. Копчене і смажене сало втрачає частину своїх корисних властивостей та утворює шкідливі канцерогени. Найкориснішим вважають сало, засолене «сухим» способом.
Вибирати тільки свіже сало: чисте, м”яке і без жодних прожилок, сполучних волокон. Оскільки воно може бути джерелом гельмінтів та шкідливих речовин, обов”язково перевіряйте ветеринарні сертифікати та купуйте у “надійних” постачальників. Сало з рожевим (кровавим) відтінком не бажано вживати – кров збільшує ризик зараження паразитами.
Їжте “справжнє” сало – підшкірний жир на шкірі, без прошарків м”яса.
Поєднувати його правильно. Корисним буде “тандем” сала з чорним хлібом, овочами (допомагають краще перетравлювати жир). Проте найкраще властивості сала розкриються, коли його приправити часником та перцем.
Сало краще їсти зранку. Тоді, крім корисних речовин, організм людини отримає потужний запас енергії.
Прибуткове свинарство. – 2017. - №2.- С.77