(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Як вчені зробили фаст-фуд корисним

Звичайно, всім давно вже відомо, що фаст-фуд - дуже шкідлива їжа. Вчені вирішили зробити з швидкої їжі корисну.

Справа в тому, що в такій їжі міститься дуже багато трансжирів. Звичайно, жири організму необхідні, без них організм не може нормально функціонувати. Але тільки не трансжири. Їх споживання потрібно обмежувати. Ці речовини, навпаки, погіршують роботу організму, можуть стати причиною хронічних захворювань і суттєво уповільнюють обмін речовин. А це призводить до ожиріння.

Як виробляють трансжири і в чому їх небезпека?

Отримують трансжири досить простим способом. Звичайне рослинне масло обробляють за допомогою процесу гідрування. Тобто, водень приєднують до органічної речовини. А коли олія, тобто жирні кислоти, піддаються якимось реакціям, то організм отримує вже не корисні, а шкідливі речовини. Більшість виробників трансжирів використовують не рослинну, а пальмову олію, а вона в процесі обробки дуже негативно впливає на здоров'я і організм в цілому. Підвищується рівень холестерину, збільшується кількість підшкірного жиру і навіть можуть з'явитися труднощі з роботою серця.

Що пропонують вчені?

Так як відучити або заборонити дітям їсти фаст-фуд неможливо, вчені придумали спосіб, як зробити так, щоб всі ці гамбургери і інша подібна їжа, була не настільки шкідливою. В Звичайно, всім давно вже відомо, що фаст-фуд - дуже шкідлива їжа. Вчені вирішили зробити з швидкої їжі корисну.

они провели пробний спосіб отримання трансжирів завдяки холодній плазмі. Під час процедури її обробки використовується не така висока температура, що істотно знижує кількість новостворених шкідливих речовин. Таким чином можна отримати жири з 32% насиченістю. Тому, скоро фаст-фуд стане не таким шкідливим, і можна буде його їсти не боячись зашкодити своєму здоров'ю.

                agronews.ua

Добавил: CNTB, 21.03.2017, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 652 | Загрузок нет | Рейтинг: 1.0