(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

ЇЖА, ЯКА ЗІГРІВАЄ ВЗИМКУ

Страви діляться на 4 категорії: холодні, прохолодні, теплі і гарячі. Холодна їжа відбирає енергію і уповільнює процес метаболізму в організмі. Зігріваючі страви, в свою чергу, стимулюють кровообіг, і активізують обмін речовин. Щоб зігрітися холодною зимою, восени, люди вдягають теплі куртки, кофти та іншу зігріваючу одяг. Але є певні страви, які допоможуть зігрітися і відчувати себе комфортно.

ГАРЯЧИЙ СУП

Згадайте, як після тарілки смачного, ароматного борщу розливається тепло по всьому організму. Візьміть собі за правило, на обід є гарячий суп. Готуйте кожен день нове блюдо, їх варіантів різне безліч, так що вони ніколи не набриднуть. До того ж, супи складаються з декількох компонентів: м’ясо, картопля, цибуля, морква, капуста та інших інгредієнтів, в залежності від обраного рецепта приготування першої страви.

СПЕЦІЇ, ПРИПРАВИ

Спеції не тільки надають готовій страві приємний запах, а й покращують кровообіг. Потрібно бути обережними при вживанні гострих приправ, спецій, якщо є проблеми зі здоров’ям. Захворювання шлунково-кишкового тракту, люди похилого віку – цей метод зігрівання використовувати з обережністю. Як запасний варіант, можна запропонувати безпечні спеції. До них відноситься: базилік, імбир, гірчиця, запашний чорний перець, розмарин.

КАШІ

Починайте свій сніданок правильно, не з бутерброда з сиром і ковбасою, а з каші. Готувати її краще за все з цільнозернових круп: гречка, вівсяні пластівці, рис та інші злаки. На їх перетравлення і засвоєння організму потрібно набагато більше часу, ніж для супу. В процесі розщеплення виділяється енергія, яка допоможе зігрітися. Поснідавши кашею, відчуття насичення зберегтися надовго, але до обіду це точно, будете наповнені енергією і позитивом. Цільнозернові крупи – складні вуглеводи.

ЧАЙ

Деякі люди влаштовують церемонію чаювання для підтримки дружньої бесіди, проведення серйозних переговорів і т. Д. Але чай, це не тільки зігріваючий засіб, але і перші ліки при виникненні перших ознак застуди. У цьому напої міститься велика кількість кофеїну, навіть більше, ніж в звичному кави. Кофеїн – підсилює обмінні процеси в організмі і дозволяє швидше зігрітися. Переважно пити не чорний чай, а заварювати крупнолистовий зелений, в ньому, крім кофеїну, ще присутні такі корисні компоненти, як катехіни, флавоноїди. Вони підсилюють дію кофеїну, відповідно, підвищується і термогенез. Особливо підвищує температуру чай з лимоном і імбиром.

БАНАНИ

У них міститься наступна група вітамінів: «В», магній. Завдяки їм щитовидна залоза і наднирники регулюють температуру тіла в холодну пору року. Для виконання цих функцій внутрішніми органами, досить в день з’їдати один-два банани. Така денна порція дозволить заповнити денну потребу організму в цих вітамінах. Їх ціна не настільки велика, щоб від них утримуватися.

ІМБИР

Він допоможе не тільки зігрітися холодної восени або взимку, але і володіє таким корисним властивістю, як притуплення голоду. Особливо ця інформація цінна для тих, хто бажає схуднути, але поки не вибрав щадний спосіб для свого організму. Заварюйте його разом із зеленим чаєм, за смаком можна додавати мед і часточку лимона. Так само цей напій відмінно допомагає впоратися з початковими ознаками застуди. Особливо це актуально в зимовий період, коли спалахи простудних захворювань практично не затихають.

Лимон на зиму можна пересипати цукром і додавати його в чай. Особливо корисний лимонно-цукровий сироп.

https://aerodecor.com.ua

Добавил: CNTB, 08.10.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 310 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0