НАЙКРАЩИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ШОКОЛАД ВИГОТОВЛЯЮТЬ НА СИЦИЛІЇ
Найкращий європейський шоколад виготовляють у сицилійському місті Модіка. Для цього італійські кондитери послуговуються древнім ацтецьким рецептом.
Чисту какао пасту змішують з цукром на плиті, вирізаній з вулканічної лави. Готують особливий шоколад за температури в 40 градусів, це на 20 градусів менше звичайної норми, тож солодощі набувають насиченого темного кольору та зернистої структури. Традиційно до какао пасти додають цинамон і ваніль, але є оригінальні рецепти, в яких використовують гострий перець чилі. До шістнадцятого століття острів Сицилія був частиною Іспанської імперії. Тогочасні мореплавці й завезли туди ацтецькі рецепти виготовлення солодощів.
Ігнасіо Іаконо, кондитер: "Наш шоколад знають і цінують у всьому світі. Ми називаємо його "скляним", оскільки на поверхні плиток можна побачити кристали цукру. Вони не розплавляються за температури в сорок градусів. Це є однією з особливостей нашого рецепту".
https://www.5.ua/svit