Найпростіший рецепт паляниці на пательні з мінімуму інгредієнтів
Пропонуємо вам спрощений рецепт легендарної паляниці. На смак і за психологічним знущанням з ворога ця страва — чисте задоволення!
Такий хліб смакує як з солоними стравами, так і з чимось солодким – варенням, медом. Рецептом ділиться 1plus1.
Нам знадобиться:
450 г борошна
1/5 ч. л. дріжджів
300 г кефіру (можна замінити на воду)
3 ст. л. олії
1 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
Етапи приготування паляниці на сковороді:
1. Замішуйте тісто. Воно має бути ніжним та м'яким. Аби тісто не прилипало до рук, можете змастити їх олією
2. Коли ваше дріжджове тісто підходить, обминайте його й перекладайте на пательню, яку попередньо слід змістити невеликою кількістю олії
3. Трохи натисніть на тісто, розподіліть його по поверхні сковорідки. Чекайте хвилин 30-40 на менш ніж середньому вогні, чекайте, поки тісто трохи запечеться та підніметься
4. Після цього перегорніть паляницю та чекайте так само 30-40 хв. Готово!
https://maximum.fm