(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Об”єктивні факти про цукор

Завдяки розведенню цукрової тростини на Сурінамі Нью-Йорк перейшов у володіння Британії в 1674 році.

Близько 1 мільйона рабів з африканського континенту привезені європейцями на плантації Ямайки і Барбадосу з 1701 року по 1810 рік для збору врожаю тростини.

Цар Петро I видав указ виробляти цукор у 1718 році.

У ХVIII столітті німецький хімік Маркграфом довів цукор до стану твердий”.

У XIX столітті за фунт цукру в Російській імперії платили 3 рубля, при тому, що шматок яловичини коштував 2 копійки, а курка – 5 копійок.

Цукор може бути не тільки сипучим. Інвертний цукор, бурштинова сахароза – його рідка форма.

Карамельний цукор – якраз той самий солодкий засіб, який відмінно допомагає від кашлю дітям.

Цукор, як і все солодке, підвищує настрій, а також позитивно впливає на утворення енергії в організмі й є будівельним матеріалом при побудові вуглеводів.

                                                                                                 Цукор України – 2017.- №5.- С.47

Добавил: CNTB, 12.04.2018, в категорию Цікаві факти
| Теги: Об”єктивні факти про цукор
Просмотров: 523 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0