Об”єктивні факти про цукор
Завдяки розведенню цукрової тростини на Сурінамі Нью-Йорк перейшов у володіння Британії в 1674 році.
Близько 1 мільйона рабів з африканського континенту привезені європейцями на плантації Ямайки і Барбадосу з 1701 року по 1810 рік для збору врожаю тростини.
Цар Петро I видав указ виробляти цукор у 1718 році.
У ХVIII столітті німецький хімік Маркграфом довів цукор до стану “твердий”.
У XIX столітті за фунт цукру в Російській імперії платили 3 рубля, при тому, що шматок яловичини коштував 2 копійки, а курка – 5 копійок.
Цукор може бути не тільки сипучим. Інвертний цукор, бурштинова сахароза – його рідка форма.
Карамельний цукор – якраз той самий солодкий засіб, який відмінно допомагає від кашлю дітям.
Цукор, як і все солодке, підвищує настрій, а також позитивно впливає на утворення енергії в організмі й є будівельним матеріалом при побудові вуглеводів.
Цукор України – 2017.- №5.- С.47