Пиво – на здорову старість
Іспанське товариство дієтологів і харчування спільно з групою вчених університету Валенсії провели дослідження, в результаті якого з’ясували, що помірне вживання безалкогольного пива дає змогу знизити на старість ризик виникнення серцево – судинних захворювань. У дослідженні, яким керувала доктор факультету медицини Вікторія Вальс, брали участь монахи з іспанського міста Леон, котрі саме й допомогли вченим підтвердити корисні властивості пива.
П’ятдесят священнослужителів у віці до 68 років протягом 45 днів щоденно одержували на кожного по дві пляшки безалкогольного пива. А після піврічної перерви протягом місяця вони одержували концентровану вижимку хмелю. Зробивши необхідні аналізи, спеціалісти заявили, що експеримент пройшов успішно, оскільки загальний рівень холестерину в крові монахів знизився на шість відсотків. Знизився також вміст інших речовин, пов’язаних з підвищеним ризиком виникнення серцево – судинних захворювань і запальних процесів. Саме тому доктор Вальс вважає помірне вживання безалкогольного пива, а це 400 мілілітрів на добу, може сприяти скороченню патологій у старості.
Харчова і переробна промисловість-2007.-№12.-С.31