Швейцарська компанія створила рубіновий шоколад
УНН.-07.09.2017
Шоколадна фірма заявила про створення нового виду шоколаду - рубінового, четвертого після молочного, чорного та білого. Він може стати першим новим видом шоколаду, створеним за останні 80 років, передає УНН з посиланням на Independent.
Швейцарська компанія Barry Callebaut, що є однією зі світових лідерів із виробництва шоколаду, планує використати рубінові какао-боби для створення кондитерських виробів з "ягідною фруктовістю та приторною гладкістю". Новий вид, названий "Рубі" на честь його характерного рубінового відтінку, є лише четвертим видом, який буде створено з моменту появи в 1930-х роках білого шоколаду. Barry Callebaut стверджує, що шоколад отримає свій смак від самих какао-бобів, а це означає, що ароматизатори та фарбники цілком природні, без додавання ягід або ягідних смаків. За словами експерта Ангуса Кеннеді, новий різновид шоколаду "освіжає і має легку вершкову фактуру"."Це смак такий легкий і фруктовий, що ви навіть не усвідомлюєте, що ви їсте одну шоколадну плитку за іншою, і це означає, що споживачі зможуть з'їсти більше такого, ніж будь-якого іншого виду традиційного шоколаду", - сказав експерт.
www.unn.com.ua/