Створено молоко, яке не потребує пастеризації
AgroNews.-04.05.2017
Каліфорнійська компанія Tamarack Biotics створила безпечне сире молоко, яке утримує корисні мікроелементи і бактерії, що руйнуються пастеризацією.
Науковці вже давно довели, що непастеризоване або так зване сире молоко корисне для здоров'я, але існують і мінуси у вигляді небезпечних бактерій, таких як кишкова паличка, листерія і сальмонела. Тому до цих пір ми і користуємося методом, розробленим ще в 1862 році Луї Пастером, який практично не змінився за цей час. За словами засновника Tamarack Biotics Боба Комстока, сире молоко - це "дивовижна рідина", так як вона допомагає запобігти астмі, екземі, алергії, респіраторним інфекціям у дітей, покращує імунітет літніх людей і допомагає м'язам відновиться після тренування. Новий метод Tamarack Biotics - це двоетапний процес з використанням ультрафіолетового світла, за яким йде повільна сушка. Молоко механічно обертається навколо джерела ультрафіолету, який здатний вбивати небезпечні бактерії при 4 ℃. Повільна сушка гарантує, що білки і корисні бактерії залишаються не пошкодженими. Завдяки цьому процесу вдається зберегти 71% протеїнів, виявлених в сирому молоці. У свою чергу, в пастеризованому молоці містяться тільки 8% цих типів білків. Нещодавно компанія отримала статус безпеки GRAS, який дозволяє їй почати продаж продукту під назвою TruActive в США.
agronews.ua