В Україні винайшли їстівні еко-стаканчики для кави
AgroNews.ua. -23.09.2018
Сумський науковець Дмитро Бідюк винайшов одноразовий екологічний посуд та власний аналог поліетилену. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.
«Винайшли матеріал для еко-стаканчиків у Сумському аграрному університеті. В основі виробу – природний білок та полісахариди – речовини, які широко використовують у харчовій промисловості і є цілком безпечними для організму людини, як крохмаль та агар-агар», - йдеться у повідомленні. Винахідник стверджує, що у звичайному ґрунті стаканчики безслідно зникають упродовж 3 тижнів, а пакети – за 7 днів, ще й стають добривом для рослин. Так, еко-стаканчики можна використовувати не тільки для кави, а ще й як форму для випікання кексів та бісквітів, а також для зберігання продуктів у морозильній камері. Адже такий стаканчик витримує температуру до +250 градусів і не боїться заморозки.
agronews.ua