(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Вчені розробили унікальну технологію пакування чорниці

AgroNews.ua. -30.12.2018

Ізраїльська компанія StePac розробила нову технологію упаковки – газ на основі поліаміду, який не перешкоджає утворенню епікутікулярного воску на чорниці при транспортуванні. Ягоди з напиленням StePac зберігають свіжість навіть після тривалих перевезень на такі віддалені ринки, як Китай, пише Freshfruitportal.

Як відзначають в StePac, дане рішення необхідно багатьом виробникам і експортерам, які працюють з китайськими рітейлерами, так як вони звертають увагу на появу епікутікулярного воску, який захищає ягоди і фрукти і зменшує випаровування вологи. Також китайські бізнес-партнери звертають увагу на смак і твердість ягід. Щоб обробити ягоди, газ розпилюють в закритому просторі з дотриманням певного режиму вологості, що не допускає утворення конденсату. За словами доктора технічних наук, менеджера з технічного розвитку StePac Гері Уорда, найчастіше чорницю реалізують в поліетиленовій упаковці з модифікованою атмосферою. Упаковка зводить до мінімуму втрату ваги завдяки паронепроникності. Особливість нового методу в тому, що волога, яка утворилася від конденсату не змиває на ягодах віск і знижує ризик гниття. «Збереження природного епікутікулярного воску є більш важливим параметром, ніж навіть вага ягід, так як це зовнішній показник свіжості. На китайському ринку ціни на такі ягоди вищі», – додав Гері Уорд.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 26.02.2019, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 552 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0