(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Вчені створили помідори з підвищеними антиоксидантними властивостями

AgroNews.ua. -24.11.2017

Дослідники з університету (HKU), у співпраці з Інститутом молекулярної біології рослин в Страсбурзі (CNRS, Франція), змогли одночасно збільшити в помідорах вміст вітаміну Е, подвоїти кількість змісту провітаміну А і лікопену.

Це в значній мірі підвищило антиоксидантні властивості томатів. Для створення покращених ГМО-помідорів використовувалася ДНК HMGS індійської гірчиці (Brassica juncea). Ця рослина практично повністю їстівна. Поліпшені томати нічим не відрізняються від звичайних, а всередині — загальна кількість каротиноїдів, включаючи провітамін А і лікопен, різко збільшилася на 169% і 111% відповідно. Антиоксидантна активність каротиноїдних екстрактів збільшилася на 89,5-96,5%. Крім каротиноїдів, модифіковані помідори містять у собі більшу кількість вітаміну Е (токоферол: 494%), сквален (210%) і фітостероли (94%). «Підвищення компонентів в сільськогосподарських культурах, які сприяють зміцненню здоров'я, є важливою областю досліджень. Нагромадження корисних компонентів у продовольчих культурах додасть додаткову цінність фруктів і овочів в раціоні людини, а також поліпшить корму для худоби і аквакультури», — заявив професор Чє Мі-льон (Chye Mee-len), що очолює дане дослідження. За словами доктора Ванг Мингфу (Wang Mingfu), екстракти, збагачені фитостеринами, вітаміном Е і бета-каротин, володіють чудовими протизапальними і антиоксидантними властивостями.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 11.12.2017, в категорию Цікаві факти
| Теги: Вчені створили помідори з підвищени
Просмотров: 567 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0