Вчені вивели найсмачніший у світі мандарин
AgroNews.ua. -05.05.2018
Нещодавно у Валенсії відбулася офіційна презентація нового мандарина Spring Sunshine.
Сорт Spring Sunshine — це результат штучно викликаної мутації мандаринів Murcott, отриманої шляхом опромінення. Новий сорт вивели в Організації сільськогосподарських досліджень Ізраїлю (ARO). Дана мутація мандарина Murcott вважається кращою з офіційно зареєстрованих. Новий сорт відрізняється графіком по збору врожаю. Це самий пізній мандарин на іспанському ринку, його збирають з середини березня по середину травня. Spring Sunshine відрізняється насиченим кольором, дуже солодким смаком і соковитістю (понад 50%). За шкалою Брікса (міра масового відношення розчиненої у воді сахарози до рідини) вміст цукру в мандарині становить 15-17 градусів. У зв'язку з цим, Spring Sunshine — один з найбільш солодких цитрусових. Новий сорт також містить у собі менше кісточок (0-3 насіння). Вартість нового різновиду становить 60-90 центів за кілограм. Понад
agronews.ua