Вулканічний хліб: ісландець влаштував пекарню в гарячому джерелі
В Ісландії, країні гарячих джерел і вулканів, не обов'язково мати піч або кухню, щоб приготувати хліб. Все, що потрібно, - це тісто, ємність для випікання (або, скоріше, варіння), лопата і отвір в землі. Ви, напевно, не можете зрозуміти, про що йде мова?
Віктор Свейнсон - ісландець, що проживає недалеко від згаданих гарячих джерел. Біля селища Лейгарватн, де він живе, їх три. Перший використовують для опалення (вистачає на все селище), другий перетворили в басейн, а третій Свейнсон використовує як пекарню.
Хлопець призвичаївся випікати хліб в природній печі, де температура становить близько 100 градусів Цельсія. Пекар замішує тісто за наступним рецептом: 2 склянки пшеничного і житнього борошна, 2 склянки цукру, 4 чайні ложки пекарського порошку, літр молока і трохи солі. У підсумку виходить хліб «кексової» текстури - дуже смачний і не схожий на звичайний житній хліб.
agronews.ua