(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

«Заморський делікатес» - бекон

Часто бекон асоціюють із салом, хоча це неправильно. Те, що в беконі є значний жировий прошарок, вводить в оману. Насправді бекон – мясний продукт, для виготовлення якого спеціально відгодовують так званих «беконних» свиней.

Коли така тварина досягає семи місяців, її відправляють на забій. Щоб бекон був якісним, тварина повинна загинути миттєво. У середньому зі свині масою 100 кг отримують 9 кг продукту.

Бекон буває солоний і копчений (холодного та гарячого копчення). Солоний використовують як напівфабрикат – його смажать або запікають.

У кулінарії бекон зазвичай додають до салатів, мясних страв, омлетів чи яєчні. Найбільше споживають бекон в Америці та країнах Європи.

Поживність і жирність бекону

Бекон – високопоживний продукт. До його складу входять кислоти, необхідні для нормальної роботи серця, печінки та головного мозку. Вялений бекон здатний очищати організм від шкідливих речовин і знижувати ризик виникнення раку. Крім того, допомагає очистити кров від зайвого холестерину.

                                                                                               Прибуткове свинарство.- №2.- С.77

Добавил: CNTB, 22.01.2018, в категорию Цікаві факти
| Теги: бекон
Просмотров: 560 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0