«Заморський делікатес» - бекон
Часто бекон асоціюють із салом, хоча це неправильно. Те, що в беконі є значний жировий прошарок, вводить в оману. Насправді бекон – м”ясний продукт, для виготовлення якого спеціально відгодовують так званих «беконних» свиней.
Коли така тварина досягає семи місяців, її відправляють на забій. Щоб бекон був якісним, тварина повинна загинути миттєво. У середньому зі свині масою 100 кг отримують 9 кг продукту.
Бекон буває солоний і копчений (холодного та гарячого копчення). Солоний використовують як напівфабрикат – його смажать або запікають.
У кулінарії бекон зазвичай додають до салатів, м”ясних страв, омлетів чи яєчні. Найбільше споживають бекон в Америці та країнах Європи.
Поживність і жирність бекону
Бекон – високопоживний продукт. До його складу входять кислоти, необхідні для нормальної роботи серця, печінки та головного мозку. В”ялений бекон здатний очищати організм від шкідливих речовин і знижувати ризик виникнення раку. Крім того, допомагає очистити кров від зайвого холестерину.
Прибуткове свинарство.- №2.- С.77